lauantai 15. marraskuuta 2014

"ONKO TEILLÄ KANOJA?"

Olin perjantaina neljä tuntia KÄDENTAIDOT-messuilla. Tämä tapahtuma on ollut minulle alkamisestaan asti jokavuotinen kohokohta. Toisinaan olen ollut siellä jonkun ystävättären kanssa, mutta viimevuosina yksin -30 tuhannen muun joukossa.

Nähtävää oli taas läkähdyksiin asti.

Yhdellä kojulla  ikäiseni mamma selaili tilkkutyökangaspaloja ja muina mammoina kysäisi :" Onko teillä kanoja?"

Nuoret myyjät helähtivät iloiseen nauruun kysymyksestä ja vastasivat "Ei ole kanoja."
Mamman käsissä oli vain pitkäkaulaisia kalkkunanhahmoja ja Mamma kertoi pitävänsä kanoista ja olisi halunnut niitä tilkkutyöhönsä.
Kaikille tuli iloinen olo kun mammakin suhtautui hilpeästi vastaukseen.

Olin kirjoittanut muistilapulleni vain kolme ehkä ostettavaa tavaraa.
Pojantytär, 8 v, toivoo kimaltavia lapasia ja pipoa kimaltavan kaulaliinan pariksi, haluamaani  lankaa ei nyt löytynyt miltään kojulta. Harmi.

Laukunkahvojakin tarvitsin, ostin yhden kehyksen. Sain kuitenkin hyviä ideoita omien tekeleitten kannattimiksi. Muistankohan malleja vielä kun otan laukut työn alle?

                                              Askartelukojulta piti ostaa tämä:
Nyt on taas tytöille näprättävää. Ja ehkä minullekin.

Olen viimeaikoina innostunut enemmän virkkaamisesta, en kuitenkaan ihan pitsinvirkkauksesta.
Kirja-antikvariaatista tilasin pari kirjaa ja Adlibriksestä Molla Mills´in Virkkuri-kirjan. Se oli 10 € edullisempi kuin kirjakaupasta tai muusta myynnistä ostaen. Hämmästyin sitä.
Messuiltakin ostin yhden kirjan: 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin. Se oli 5 € halvempi kuin kaupoissa. Käsityökirjahyllyssä ei ole tilaa enää monellekaan, ainakaan paksulle käsityökirjalle.

Kauniiden esineiden ja tekeleiden ohessa tuli tarkkailtua kanssavaeltajiakin. Silmiini sattui muutamakin ikäiseni pariskunta. Touhukas vaimoihminen veti perässään (jopa kädestä kiinni pitäen) kärsivännäköistä kumppaniaan. Muitakin tympiintyneen näköisiä vanhempia herroja näkyi naisten rinnalla kulkevan. Meillä ei tulisi mieleenkään, että edes ehdottaisin Puolisolle, että lähtisi messuille seuralaiselkseni.

Yhdellä kojulle, olikohan TEETEE:n lankakoju, istui vanhempi herrasmies neulomassa valkoista sukkaa. Ihan muina miehinä.
Kotona keskustelun avajaisena ehdotin Puolisolle: "Voisin opettaa Sinulle sukan kutomista."
Ei vastausta.

Arvasin, saahan sitä yrittää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti