keskiviikko 26. marraskuuta 2014

TEKAISIN MUUTAMAN TAKIN

Kesällä 2013 olin täysin kyllästynyt ompelutekemisiin, purin työhuoneeni ja tuunasin sen vierashuoneeksi ja toisen tietokoneen käyttötilaksi. Tietokoneella tulee istuttua tovi jos toinenkin.
 Asioita hoitamassa, useimmiten. Hoitelen kahden omaiseni pankki- ym. asioita ja ne toisinaan vievät aika paljon aikaa. Omieni lisäksi.

Kesän aikana ompelukoneeni ja työpaikkani on ollut lasiterassilla. Sillä on ollut hyvä valoisassa tilassa ommella muutama mekko. Ja jotakin muuta pientä.
Nyt ei ole omaa ompelutyöpöytää., joten keittiön pöytä saa toimia tilapäisapuna.

Siivousvimmassani kävin läpi kangasvarastojani ja tein hyviä löytöjä.
Löysin reilun palan mustaa ohutta takkivillakangasta. Eurokankaasta joskus kolme vuotta sitten ostettua.
Siitä sain ommeltua 70-luvun kaavalla viitan. Samalla kaavalla olen tehnyt ainakin 6-7 vaatetta. Sadeviittojakin on pari. Nyt saa tämä malli riittää.
Kangasta vielä jäikin, ja tekaisin Käsityölehden  1/2000 kaavalla vuorittoman jakun. Tälläkin kaavalla olen tehnyt monta jakkua, erilaisista kankaista. Hyvin istuu päällä ja on helppo tehdä. Ainakin laadukkaasta villakankaasta. Tätä jakkua voi pitää pikkumekon, hameen tai housujen kanssa. 
(Anteeksi huonot kuvat, kameran linssissä oli jotakin töhnää, eikä tuo asettelukaan oikein toimi.)

Tässä muutama aika sitten aloittelin Strömsö- jakkua ruskeasta kirpputorilta ostamastani Kid Mohair- langasta. Valmistuihan se lopultakin.
Kiva siitä tuli ja kevyt päällä. Myssy pitää vielä virkata.Väri on tummempi ruskea, "ulkostudioni" muuttaa värejä.

Eikä tässä vielä kaikki.

Ylähyllyn laatikossa on ollut marinoitumassa pari metriä ruskeaa teddykangasta. Olen sen aikoinaan ostanut jonkun takin vuoriksi, mutta käyttämättömäksi  on jäänyt. 
Jossain Burdan talvisessa lehdessä oli mallilla juurikin teddyturkiksesta tehty takki ja sellaista nyt minäkin tavoittelin.
Taas kaivelin vanhoja kaavojani, tämäkin jo vuosia vanha jakun kaava Käsityölehdestä. 
Vuorikankaankin löysin jonkun laatikon uumenista. Vähän aikaa tätä kangasta pyörittelin ja tulin siihen tulokseen, että se taitaa olla suihkuverhokangasta ja kätkin takaisin laatikon pohjalle muuta käyttöä odottamaan. 
Oli asioita kylälle ja poikkesin Vahinkotavaramyymälään ajatuksena  turkisliikkeen kangasjäämiä katselemaan. Ja löytyihän se uusi vuorikangas laadukkaasta ulkoilukankaasta,1€ metri!
Ja takista tuli tällainen:
Kello 12 päivällä asetin kankaat ja kaavat keittön pöydälle ja viideltä oli takki valmis. Napit ompelin kun katselin Emmerdalea.
Aika hauska, sellainen ruokakaupassakäyntitakki. 

Vielä on odottamassa ompelua yksi talvinen toppatakkikangas ja muutama muukin kankaanpala.
Toppatakin kaavaa olen etsinyt iltakaudet omista varastoistani ja jopa netistä. Ainakaan Burdalla ei ole ulkoilutakin kaavoja, sellaista mitä olen etsinyt. Sattumalta eksyin blogiin, jossa tekijä oli ommellut Ottobren kaavalla toppatakin, ja se kaava olikin juuri sellainen mitä tavoittelin. 
Tilasin heti tämän Ottobre Woman 5/2014 lehden. 

Ompelukone saa nyt siirtyä hetkeksi kaapin uumeniin, pöytä saa taas liinansa ja minä pääsen päiväkahville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti