torstai 14. huhtikuuta 2016

"SE PÄIVÄ OLI ILOINEN-

-vaan nyt se on jo eilinen". Oikeastaan jo monen päivän takainen.
Sunnuntaina olin ystävätär-sisaruksien kanssa Tampere-talossa SINUN OMASI- viihdekonsertissa.
Konsertissa esiintyivät Angelika Klas, Maria Lund ja Pentti Hietanen.
Samassa tilaisuudessa Jukka Rintalan upeaa juhlapukutuotantoa oli esillä Tampere-talon aulassa.
Konsertti oli upea orkesterin ja laulajien yhteistyö.
Ystävätär ja minä, kumpikin siellä ajattelimme omiamme, siinä laulujen lomassa.
Nostalgialaulujen, operettisävelmien ja kansanlaulusikermän aikana höristelin korviani oikein kunnolla.
"-taljankka se illoin tanssiloih kutshuu ja kandeleh hempieh LOISKUAA?" Ja toistuvasti kertosäkeessä "-kandeleh hempieh LOISKUAA?"
Kävi paha korvamato. Muistini mukaan kannel hempieh HELISÖÖ!" Pitipä oikein tarkistaa, kyllä se helisöö. Tarkistapa Sinäkin Hietasen Pentti Reppurin laulun sanat!

Ystävätär, joka on saanut koulutuksensa ateljeeompelijaksi katsoi silmä tarkkana Jukka Rintalan pukujen kaavoituksia ja leikkauksia. Hänellä riitti ihmettelemistä kuinka eräs kaunis puku olikaan kaavoitettu, että  vaate juuri tietynlaisesti leijaili kantajansa ympärillä. Minunkin silmiä hiveli pukujen upeat kankaat ja mekkojen laajojen helmojen liehuminen laulajattarien ja soittajien liikkeiden mukaan.

Silloin tällöin tulee käytyä näissä konserteissa, aika hintavaksi jokainen reissu eläkeläisen tuloille kyllä käy.
Lipun hinta 40€, matkakulut 14€, vaatesäilytys 3€, väliaikakahvit ym 8€ jne. Ja jos on tarvetta vaikka kampaajallakäyntiin tilaisuuden takia tai uuden koltun hankinta, niin ei näitä reissuja ihan joka kuukaudelle voi budjetoida.
Tänä keväänä on tuota kulttuuria tullut usemmankin kerran: tammikuussa käytiin Anselm Kieferin näyttelyssä Mäntässä,  helmikuussa olimme Ystävänpäiväristeilyllä ja maaliskuussa kaksi kertaa teatterissa.

Hyvä mieli konsertista kuitenkin jäi, Vanhan Rouvan- äitini mietelmää siteeraten:"Syön sitten vähemmän, niin säästyy rahaa huvituksiin!"

Niinpä täytyy minunkin toimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti