sunnuntai 1. toukokuuta 2016

JATKUUKO SAMMAKOIDEN SUKU JA MUUTA POHDITTAVAA

Tänään aurinkoisena ja lämpimänä Vapun päivänä me -herra Kukkaro ja minä rouva Myttynen vedimme työhanskat käsiimme ja ryhdyimme jokakeväiseen toimeen. Yhteen niistä lukuisista. Eli suihkualtaan tyhjennykseen ja puhdistamiseen. Allas näytti vajaalta ja olinkin pohtinut olisiko siihen talven aikana tullut joku haava josta vesi hävisi.
Monen ähellyksen ja kaivamisen jälkeen aseteltiin pesty allas paikoilleen. Pohjalta piti lapioida kottikärryllinen hiekkaa pois, että altaan sai taas asettumaan paikoilleen. Ongelmatta sekään toimi ei sujunut; nimittäin täysi kottikärryllinen märkää hiekkaa kaatui kukkapenkin päälle. Onneksi sain sen leviteltyä juurakoiden päälle joten pysyvää vahinkoa ei päässyt syntymään.
Allas sai puhtaat vedet ja kun puolet oli täytetty nähtiin tämä:


Altaan puolivälistä sauman kohdalta suihkusi vedet kaivantoon. Iso repeämä oli, vaikka sitä ei pestessä huomattu. No, vedet pois pumpulla ja pohdinta mitä tilalle.


 Huomenissa uuden altaan hankintaan, tai nyt laitetaan allasmuovi ja muutetaan altaan muotoa ja kokoa. Suihkulähdepumput suihkuttavat tuulella liian pienestä altaasta vedet kukkapenkkiin ja allas tyhjenee huomaamatta. Kokemusta on.
Ympäröivä kukkapenkin etuosa kaipaa uudistamista ja nyt sen voi sopivasti tehdä.


Tässä penkissä kasvaa n 50-vuotiaita pioneja, Karjalasta tuotu kulleropehko, jalomalvaa, sinistä korkeaa huhtakurjenpolvea, etualalla näkyvää isorikkoa,  keltaista alpia, kuunliljaa, jaloangervoa, päivänliljaa, valkohanhikkia, narsissia,  tulppaaneja ja vuorenkilpiä.Takareunalla on muutama juurakko kultapalloa, ne siirrän ruusukaaren alle omenapuun taakse. Tätä penkkiä ei olla raivattu moneen vuoteen, nyt se sai tilaisuuden vähän vahingossa uudistumiseen. Ja vähän pitää jatkaakin toiseen suuntaan.
Talon päätyyn on tulossa kaivuuoperaatio ja sen varjolla on muutakin uudistamista mielessä. Tämä nurkkaus uudistuu, Puoliso- herra Kukkaro sitä ei vielä tiedä, enkä aio etukäteen mainitakaan, teen sitten kun on sen aika. Ihan ite.


Suihkualtaassa oli talven asustellut herrasväki Sammakko lapsineen. Olin nähnyt ne siellä monta kertaa ja yritin olla avulias ja tein herrasväelle laudasta laiturin, että pääsevät välillä kuivalle maalle. Altaan tyhjentyessä piti sammakot saada muualle. Puoliso niitä ohjaili ja ihmetteli kun ovat niin sitkeästi päällekkäin etteivät irtaantuneet toisistaan vaikka ne laatikkoon siirsi. Kovan parkaisun vain niistä yksi irrallinen päästi.

Onko tässä menossa joku sammakoiden akankanto vai suvunjatkamispuuhissako ollaan?
 Anteeksi jos häiritsimme!


Yksi yksinäinen vaelteli hakemassa ryhmäänsä surkean näköisenä. Tämä taisi olla se parkaisun päästänyt konna.

Viikolla moponuoriso ilmoitti, että tulevat meille taas yökylään Vappujuhlistaan. Piti raivata leikkimökki varmuuden vuoksi nukkumakuntoon kolmelle yöpyjälle. Sisätiloissa kuitenkin yöpyivät, nämä viikolla vaaleanpunaiset mopokorttinsa saaneet.

Mökki tyhjennettiin kesäkalusteista katokseen. Näin on tehty aina vapuksi. Viime kesänä uudistetut tuolinpäälliset olivat siistissä kunnossa.


Ensimmäiset grillauksetkin Makkarabaarin valtias meille valmisti. Grillimakkaroilla aloitettiin. Ja uupuneina aamupäivän töistä sisätiloissa syötiin siman kanssa.


Hyvin tämäkin Vappu meillä työn merkeissä sujui, kuinkas teillä?
 

1 kommentti:

  1. Meillä meni hyvin Lapintien vapunaaton kääkeissä talon kerhotiloissa. Olisi eräs kysymys. Meillä on menossa talon ulkosivun remontti. Talossa on tehty vastaava remontti 1980-luvulla. Missään ei ole tietoa minkälainen on ollut sitä edeltävä väri seinissä. Onko sinulla muistikuvaa minkälaiset seinät olivat 1950-luvulla. Koneessani ei ollut enää sähköpostiosoitettasi, joten kysyn tällä sivustolla. Terv. Joel. email: etunimi.sukunimi at gmail.com

    VastaaPoista