sunnuntai 21. elokuuta 2016

TAKKIA TUUNAILEMASSA

Olen ollut ulkoilutakin tarpeessa, mutta sopivaa en ole löytänyt. Viimeksi olen ostanut pari tuulipukua ennen eläkkeelle jäämistä, eli ennen vuotta 2005! Nyt on toinen Torstain puku menettänyt kosteudenpitävyytensä ja sadeilmalla kastelee läpimäräksi. En yleensäkään ole tuulipukuihmisiä, kun en lenkkeile, mutta joskus sellainenkin on tarpeellinen omistaa.
Kaupoista en sopivia ulkoiluvaatteita tahdo löytää, siksi on mieluista tehdä ne itse.
Viikolla kävin taas Tampereella Tekstiili-Fihlillä Sammonkadulla. Heti täpötäyden myymälän ovensuussa oli tikkikangaspakka ja siitähän päätin takkini tehdä. Kangas on enemmänkin persoonallista kuin tavanomaista. Tarkoitukseensa sopivaa.


                                      Molla Mills`ohjeella tulee jo kolmas takki.


Tänään päivällä kun pihatyöt oli tehty, lounastettu kesäkatoksessa ja A.Le Coqìn tyydyttäessä janoa, oli aika siirtyä hetkeksi miettimään takin työjärjestelyä.
Siinä sohvalla loikoillessa TV.stä meni ohi Hercule Poirot ja Isä Matteo kun päiväuni yllätti.

Reippaasti kuitenkin aloitin takin kokoamista kunhan sain kömmittyä sohvalta ylös.
 Kangas on vanuvuorista tikkikangasta, enkä aikonut sitä vuorittaa. Ompelin saumat siksakilla, että sain ne litteiksi. Mustalla kanttinauhalla päällystin näkyvimmät saumat.
Kaava on niin hyvin kuositeltu, ettei tarvinnut mitään korjata, hihatkin istuivat heti kuin olisivat aina paikalla olleet.
Joskus vuosia sitten olen leikannut tikkikankaasta hupun, mutta sille ei ole ollut käyttöä. Nyt sen kaavaa tarvitsin. Kävin läpi kaikki kangas- ja tilkkulaatikkoni ja löytyihän se. Kaavaksi. Samalla penkomisella tuli päivitettyä mitä kankaita varastoissani on. Riittävästi on. Kaikkien olemassaoloa en muistanutkaan.

Tätä Molla Mills` -mallia sovellan omiin tarpeisiini, eli lisään siihen hupun. Sen kanssa sainkin pähkäillä kuinka se oikein asettuu. Pari kertaa purin nuppineulotuksen ennen kuin olin tyytyväinen.
Takki on kevyt, tuulen- ja kosteudenpitävä -ja minulle sopiva nahkahousujen kanssa pidettäväksi tulevaksi syksyksi.


Tälle itsetehdylle kevyttoppatakille tuli hinnaksi n.40€, kanttinauhan osuus saumojen siistimiseen oli 5€, napit löytyivät omista varastoista.
Aivan valmiiksi en tätä vielä saanut, käänteet puuttuvat ja napit. Oli tultava pois "kesäateljeesta" kun valo loppui. Oli kiva ommella pitkästä aikaa. Vain yhden neulan sain katkaistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti