keskiviikko 27. syyskuuta 2017

AARTEEN KÄTKENTÄÄ JA KAURAPUUROPELLOLLA PÖRISEE

"Vietettiin ihan rauhallista iltapäivää- Emäntä päiväunilla viltin alla ja mää sen jalkojen päällä lämmikkeenä. Yht´äkkiä alko kuulua kauheeta jyminää ja mää katsahdin hämmästyneenä Emäntää että mitä mitä kummaa???"
"Kaurapuuropellon reunalle oli tullu isoja koneita ja Emäntä sano, että mennääs kattoon performanssia. Jaa mitä? "

 "Pörinä oli mun korviin niin outoo, että kirmasin takasin pihaan, mulla oli kiire tarkistaa, että mun uus luu oli tallessa. Takapihalta vinkkelin omenapuun alta sen löysin ja ajattelin siirtää sen turvallisempaan paikkaan."

"Ensimmäiseks´ ajattelin   että Mooses Palava pitää siitä hualta ja piilotin luun sen juurelle. Koko pihaan levis yrttinen tuaksu kun niitä puskia pöllyyttelin."

 "Pellolta kuulu jyminä aina vaan lähempää ja lähempää ja ajattelin, ettei vanha Mooses pysty suajeleen mun aarrettani kamalalta vihreeltä hirviöltä. Otin taas luuni ja vein sen viälä piilompaan, raparperipuskan alle. Ajattelin jos vaikka olis se entinen sammakko siällä piilossa ja  mun luutani sitten vartiois."
"Ei, ei sittenkään, se on aika piäni se sammakko, parempi paikka pitää löytyä. Emännän hortensian juurella kivien kolossa on hyvä aarteen paikka. Sinne sen piilotin. Toistaiseksi."

 "Kun olin nää päivän tärkeimmät hommat saanu tehtyä, siis piilotettua tuntemattomalta hirviöltä omaisuuttani, niin rauha valtas mun mieleni ja rohkastuin ittekin katteleen syksyistä konetanssia." "Siinä tehdään Emännälle ja Isännälle ja kai muillekin kaurapuuroaineita. Lähiruokaa. Tää näytös kesti sopivasti sen aikaa, että Isäntä ehti paistaa iltapäiväkahville tuareita kaurasämpylöitä. Määkin sain maistaa yhden lämpimäisen."

 " Taas tuli selätettyä yks´ aluksi pelottavia ääniä päästävä hirvitys, puimakone tai joku. Emännän jalkojen juuri on hyvä paikka totutella kaikkeen outoon."

Terveisin Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen- Kukkaro

18 kommenttia:

 1. Pellon laidalla asuessa saa totutella, jos minkälaisiin koneiden ääniin. Onneksi niitä mitään ei käytetä pitkiä aikoja kerrallaan. Hyvä, että sait luusi hyvään piiloon. emäntäsi hortensia on syksystä huolimatta vielä puhtaan valkoinen. Ah nuo kaurasämpylät näyttävät herkullisilta. Mukavia syyspäiviä sinulle ja isäntäväellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihastellut ja seisoskellut joka syksy ja kevät pellonreunassa koirien kanssa katselemassa äestykset, kylvöt ja niittämiset. En tiedä mikä minua siihen vetää!

   Poista
 2. Kivasti kirjoitit jälleen ja hyvin osaat" lukea "Jymyn ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiranlukutaito on ominaisuus, jolla pärjää arjessa, omatkin tekemiset selkiiintyvät kun katselee niitä "koiran silmin".

   Poista
 3. Ihana postaus, kiitos tästä. Jymy on ihan huippukoira, onneksi sai aarteensa piiloon ajoissa. Herkullisen näköisiä sämpylöitä. - Mukavaa torstaipäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sämpylät olivat hyviä, meillä on tuo työnjako: minä teen ulkotyöt ja herra Kukkaro arkiset kahviherkut. Jymy osaa piilottaa aarteensa niin, ettei istutukset ole vaarassa ja minä osaan katsoa sormien välistä sitä puuhastelua.Säilyy sopu!

   Poista
 4. On se hyvä, jotta sait omaasuutes piilotettua ettei sitä kukaan vain vie ☺
  Tuli taas niin ikävä meidän berniä, kun kerroit, ettäemännän jalkojen juuri on paras paikka. Juuri niin meidän berni lähti koirien taivaaseen, makaamalla jalkojeni juuressa ja katsoi niin ihanasti mua silmiin. Hupsista ihan täs kyynel tuli silmäkulmiin.
  Sanppa taas terveisiä Ihanalle emännällesi ja muista olla kiltisti, äläkä ainakaan kovin paljon pahojasi tee ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kyllä ikävä saa olla rakasta ystävää. Hyviä muistoja ei kukaan vie!
   Oon ihan rotuni mukainen, oon aina vieressä vaikka Emäntä mitä tekis."

   Poista
 5. Onneksi löytyi turvapaikka luullesi..nyt ei kyllä tuo hirviökone sitä löydä😊👍Siinä emännän vieressä oletkin hyvässä turvassa❤️Ihanaa viikkoa sinne teille🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkein omaisuus on kätkettävä, tuumasi Jymy! Emännän vieri on hyvä turvapaikka. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 6. Älä välitä Jymy, kyllä ne oudot ja kovat äänet monia pelottavat... Meillä Elmo pelkää esimerkiksi ukkosta, ilotulitusta, ampumisen ääniä ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ikävä asia kun koirat tulevat pelokkaiksi koville äänille. Edellinen berni Hymy pelkäsi raketteja.

   Poista
 7. Voi Jymy, onpas ollut hurja päivä. Onneksi mamin luokse pääsee turvaan <3 Ihania kuvia! Rapsutuksia supersöpölle Jymylle <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoren koiran elämään näitä uusia kokemuksia sattuu useinkin. Jymy on hyvähermoinen, mutta minun vieressä on rauhan paikka. Samoin perheellesi ja kanalaumalle hyvää viikonloppua!

   Poista
 8. Aarteet on tärkeätä saada piiloon ja turvaan =)!

  VastaaPoista
 9. Puimakoneen ääni on kyllä aika valtava. Meidän kissakin räpiköi samantien karkuun, kun kuulee puimakoneen käynnistyvän.
  Voi ihanuus miten tohkeissaan Jymy aarrettaan piilottaa. <3

  VastaaPoista