maanantai 4. syyskuuta 2017

" EMÄNTÄ JA SÄNKIPELLON VALTAUS"

"Piti tehdä  illansuussa Emännän kanssa Maantien Ihmeitä - lenkki kun Isäntä oli taas Vielä Virtaa- kavereittensa kanssa parantelemassa kyläkunnan asioita rantasaunalla.
Mullakin oli niin tolkuttomasti omaa virtaa suonissa että jo pihalla sai Emäntä pitää musta kiinni hartiavoimin, että päästäs rauhallisesti niinkun ennenkin lenkille.
 Omalla tiensuoralla meni koululainen pyörällä -en päässy tutustuun.  Mut vedettiin tienpenkalle.


Emäntä mua valisti: " Koululainen siinä menee , annetaan mennä, hyväpoikahyväpoika."

"No sitten me huamattiin laskevan auringon kajossa, että  meitä kohti kävelee lajitoveri, semmonen sheltti tai oikee Lassie, Emäntä miätti ääneen että onkohan espoolainen koira tullu kylään naapuritaloon.  Mulla oli  kauhee into mennä tutustuun, mutta en  päässy kun Emäntä veti mut taas tienpenkalle. Viaraat meni meillepäin ja me jatkettiin matkaa. Vähän matkaa vaan edettiin. Isolla tiällä oli niin vilkas lajitovereitten liikuntahetki, että Emäntä sano että käännytään takasin, mennään kotiin, mennään syömään. Sillä oli jo ranteet punasina kuulemma kun mää niin kiihkoissani vedin.
Ja mitä nähtiin kun käännyttiin: sieltä se Lassie tulla hölkkäs Emäntänsä kanssa ja sekin olis tullu tutustuun mutta taas oli Emäntä toista mieltä. Se vei mut kauas sänkipellolle ja arvatkaas mitä mää tein: mää vähän nykäsin reippaammin niin sinnehän se Emäntä köllähti ja teki pitkän savisen vaon sinne peltoon!!! Hmpfs!!! Mikä näky!!!
Emännän uuret just ostetut ja ensimmäistä kertaa ulkoileen päässeet pöksyt pääsi nekin maistaan miltä savipelto tuntuu. Lassiekin käänty meitä kattoon että mitä se mun Emäntä siällä pellossa kiärii."


"Eilen oli tossa lähellä Teivossa munnäkösten koirien tapaaminen ja näyttely. Sinne munkin piti mennä esitteleen itteäni, mutta Emäntä-ressukka oli jättänyt lukematta ilmoituksen ja niiltä tuamareilta sitten jäi näkemättä tää mun ylväs olemukseni. Ja vaatimattomuuteni. "


            "Mentiin me sinne sitten turisteina. Mää pääsin vetään Isäntää siällä perässäni."


    " Lujaa kuulemma vedinkin. Oli niin paljon nähtävää ja tutustumista ja postien lukua, että mun korvat oli ihan lukossa kaikilta ohjeilta mitä Isäntä ja Emäntä mulle luki."


"Mun sisko Irma ja veli Dante olivat siellä näyttämässä kauneuttaan ja komeuttaan, en tiä oliko muita sisaruksia, en nähny. Isäni Sulon Emäntä ja Esiemäntä ja mun Kasvatusäitikin oli siellä. Jos Emäntäni oikein luki, niin mun sukua oli kärkipaikalla jälkeläisryhmässä. Me ollaan siis hyviä."

"Ei mulla tässä muuta, Emäntäkin sai pöksynsä narulle ja Isäntä tuli kyliltä, mää tässä vetäydyn yöpuulle tonne omaan huaneeseen. Kauniita unia."

T. Jymy-Jami Myttynen-Kukkaro (os Maroussia Valente)

8 kommenttia:

 1. Voi miten ihana postaus, piti lukea useamman kerran. Ihana Jymy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jymyllä on sitä virtaa, toisinaan enemmän, toisinaan hillitymmin.

   Poista
 2. Nauratti se sun emäntä siellä sänkipellossa, vaikka häntä ei ehkä silloin naurattanut. Kyllä te olette hienoa sukua! Hyvä Jymyn sisarukset ja Jymy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, kyllä nauroin itsekin kun ei kuraa kummempaa vahinkoa sattunut. Minulla ei ole VeskuLoiri-geenejä, eli en kaatuile kovinkaan usein. Sitä ei vielä tiedä tuon kaatumisen suhteen mitä tulevan talven liukkaat saavat aikaan.

   Poista
 3. Kiva postaus. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 4. Tämä oli taas sellainen piristysjuttu, että tuleeko tässä unta ollenkaan.

  VastaaPoista
 5. Voi Jymy😍♥ mitenkä se emäntä sillain peltoon tupsahti:)) Ihanaa keskiviikkoa sinne kaikille!

  VastaaPoista
 6. Ohoh. Siellä sattuu ja tapahtuu! Mukavaa viikonloppua Jymymäiseen tyyliin.

  VastaaPoista