perjantai 8. syyskuuta 2017

PURESKELUPÄIVÄT

" Me Emännän kanssa ollaan siirrytty enimmäkseen sisähommiin olemattoman kesän päätteeks´.
Emäntä on ottanu taas löhöpaikakseen keinutuolin olohuoneessa ja kattelee siinä Emmerdalea enkä mää siitä oikeen tykkää.  Emäntien ei mun mielestä kuulu keinutuoleissa lorvia kun olis tärkeempääkin tekemistä, kuten mun silittäminen ja rapsuttaminen."
     "Sainhan mää Emännän siitä nostaan takapuolensa ja pääsin vallottaan sen keinun."
     "Siitä Emäntä sitten suivaantu ja pisti mut Isännän kanssa Maantien Ihmeitä-lenkille."
 "Isännän kanssa tehdään kaksistaan aina aamulenkki. Mää oon tutustunu jo moniin aamukulkijoihin ja ne muhun. Yks`pikkulikka- alakoululainen- tulee pyärällään meitä vastaan kun se menee tohon Vahannan kouluun. Mä jo tunnistan sen kaukaa ja jään odottamaan sitä tiänviäreen. Se aina pysähtyy ja kysyy saako silittää ja mää annan  ihan mielelläni sen vähän mua taputella. Isäntä sano mulle, että tyttelille tulee siitä hyvä mieli mun taputtelusta kun se yksin sinne kouluunsa polkee. Sitäkin Isäntä sano, että  tyttö muistaa mut koko loppuelämänsä. "

"Pitäiskö antaa vihjeeks jollekin tehdä empiiristä tutkimusta kuinka monta puhelinta yks´koira pystyy ensimmäisen elinvuotensa aikana rei`ittämään. 
Tää on mun ensimmäiseni oli Nokia tammikuulta. Tallennettu muistojen laatikkoon."
 "Lumiasta pureskelin parit kuoret ja tänään ihan vaan sillä välillä kun Emäntä kampas tukkaansa niin pääsin rei´ittään sen kesällä ostetun Samsungin. Nyt siinä on sellanen reikä, vaikka narusta  kaulaan ripustais niin pysyis tallessa. Kuorethan olinkin jo siitä ehtiny merkitä. Pari kertaa. Nyt on tän vuoden yhdeksäs kuukausi menossa ja vasta kolmeen puhelimeen oon syvemmin päässy tutustuun. Ja ne kaikki on ollu mun Emännän!"
"Toi Emännän keinutuoli alko kiinnostaa mua vähän enemmänkin kun  sen keinumismukavuutta kokeilin. Kokeilin keinunjalkojen liikerataa muuttuisko se jos vähän tuunaisin  niitä jalaksia.  Emäntä sen äkkiä huamas ja kirku ÄLÄÄLÄ ja mun oli paras maastoutua. Tuli ihan varhainen lapsuusaika miäleen kun Emäntä ruikki etikkaa niihin jalkoihin, etten niihin enää koskis."
"Meille tuli teinipoika Niko Kontiolahdelta viikonloppulomalle ja Emännän kanssa varmistettiin pullantuoksua tervetuliaisiksi."

"Emännän ikivanhan SIE ja MIE -leipomaessusta oma-alotteisesti puistelin jauhopölyt, samoin Tupperin kauhasta."

                   "Isännän kanssa tehtiin tiskihommia: kuunneltiin kun kone kävi."
 
"Me miähet pärjätään istuskelemallakin ja työn ääniä kuunnellen tämmöset sateiset iltapäivät, ellei meitä patisteta yks ´kaks´ Emännän jaloista kiappumasta toisiin huaneisiin. Me sitten mennään Isännän huaneeseen ja vedetään päivätirsat. Kaksistaan."
 
              "Hyvää viikonloppua, toivottaa Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen- Kukkaro."9 kommenttia:

 1. Olet kyllä aikamoinen veijari, Jymy-poika! Sehän ei ole uutinen eikä mikään, että nykynuoret kulkevat naama kiinni kännykässä. Mitenkä nyt yksi koirapoika muista nuorista poikkeaisi.
  Mukavaa viikonloppua Jymylle ja hänen kotiväelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Sinäpä sen sanoit, tiaronkulku on mullekin tärkeetä! Hyvää viikonloppua Sullekin."

   Poista
 2. Jymy on tietysti yrittänyt soittaa tärkeitä puheluita ja siinä ohessa vähän hampaat osuneet vääriin paikkoihin. Ja mistä sitä tietää muuttuuko keinutuolin liikerata, jos ei kokeile.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Osaan mää tota keinutuolia töniä niin, että pääsen sen yli hyppään Kielletylle Sohvalle."

   Poista
 3. Olet ollutkin ahkerana koko alkuvuoden. Monet emännät ovat kännykkäriippuvaisia. Olisit vaan auttanut emäntääsi irti hänen (ja sinun) arkea häiritsevästä addiktiosta. Palkkioksi loppuvuonna voit vetää tirsoja vaikka useamminkin. Hyvää viikonloppua teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha haa Kirsti, tuli todistetuksi, että en ole kännykkäriippuvainen kun olen sen niin monta kertaa kädestäni pöydälle laskenut...terv. Emäntä

   Poista
 4. Miksei se emäntä hanki sulle omaa kännykkää? Voisit pirauttaa vaikka meidän Mikille..

  VastaaPoista
 5. Heti huomenissa suunnataan koirien kännykkäkauppaan, mikä olisi kuuluvin hauhau-liittymä?

  VastaaPoista
 6. Voi Jymy-Jami, vaikka teetkin tuhojasi, niin mä oon suhun aiva ihastunu, ku oot niin meidän Ellun tapaanen. Ellu on jo muuttanu koirien taivaasehen, mutta se oli kans melekoonen tuholaanen ☺
  Terkkuja sinne Annelille ♥

  VastaaPoista