maanantai 25. syyskuuta 2017

ULKOILUA, LONKATKIN TYKKÄÄ

"Me ollaan  tehty  aamulenkit Isännän kanssa kahdestaan kun Emäntä vielä vetää sikeitä. Nyt on Emäntä innostunut meidän iltalenkeistä ja tullu mukaan. Mää oon siitä ihan riahaantunut, se oli aluks´ niin outoo. Kun Emäntä otti tutun takin kaapista, niin mää sen heti siappasin ja  pöllyytin kesän pölyt permannolle. Muutama herkkunappulakin taskuista putos. Ne tietenkin otin palkaks´ puistelusta."
                      " Mitä Te siellä vielä tunaatte, tulkaa jo!"

" Emäntä oli oikeen varustautunu saappailla jos joutuu mun kanssa tienpohjille rymyään. Ja laitto turvaliivinkin päälle varmuuden vuoksi."

" Yhtenä päivänä riahaannuin lenkille lähtiessä  ihan kunnolla kun Emännällä oli talventuaksuset punaset hanskat käsissään. Mää niitä hamusin Emännä kädestä ja toisen sainkin napattua ja kiihkoissani meinasin nialasta koko hanskan, mutta en sittenkään viittiny. 
Isäntä muisteli kesken matkaa menneitä ja sano Emännälle: " Tuli mieleen kun tarhantäti hyppi pussijuoksua..." Emännän jumpperi sai muistot kuulemma palaamaan 35 vuoden taakse- ei se päämäärä mutta liike...tirsk..."
"Isäntä on innostunut tekeen mun kanssa pitkiä lenkkejä, sano että lonkat on selvästi notkeemmat kun on alkanu käveleen. Sellanen mää olen -parantaja."
 
" Kun me lähdetään lenkille, niin käyn suihkualtaasta tankkaamassa itteni täyteen merkkausainetta. 

"Sitä sitten ruikin koko matkan. Jos ei riitä, niin kehitän sitä sitten itte. Isäntä sano, että mulla on korvien välissä sellanen mielihyvänystyrä, että kun oon oikeen töpinöissni, niin saan kuivastakin puristettua tarpeeksi sitä merkkausainetta, että kylän koirat tietää missä mää oon menny."


"Kaurapuuropellon reunaan teen ensimmäisen merkinnän."

" Pikkulammen rannalle oli joku unohtanut veneensä- aika kauan sitten..."


             "Uimarannalla ei ollut auringonpalvojia, tarkistin kaikki kallionkolot."
 

" Koti on isojen kuusten takana piilossa, kaurapuuropellon kulmalta mennään meille, pyörätiellä tässä seisoskellaan ja ihaillaan syksyistä maisemaa ja kerrankin pilvetöntä taivaankantta.""Kotitiellä tuli vastaan naapurin Austraaliassa syntyny kultsi. Tavattiin ensimmäisen kerran kun olin ihan pentu ja menin pentuuksissani haisteleen sen kulkusia.  Kultsi ei siitä tykänny ja ärähti mulle eikä oo sen jälkeen seuraani kaivannu. Itte en oo ärähdelly kellekkään. Mää kyllä temmeltäisin sen kanssa kun ollaan yhtä isoja. Mää painan 54 kiloo, tiedoksi vaan."


"Pyhänä tehtiin oikein pitkä lenkki uimarannalle asti. Emännällä oli kamera mukana ja  se kuvas kaikki tienvarren  kukat, niitä oli aika paljon. Tähän mun blogiin ei kukankuvia paljoo tuu, tää on enemmän koirablogi. Maisematkin oli komeat, harmi, ettei lammen joutsenet olleet paikalla, että oltas saatu kuvia ja mää olisin kattellu niitä joutsenia."

 " Ei muuta kun lähtekää Tekin lenkille, lonkatkin siitä tykkää! Hyvää syksyä hihnan kummassakin päässä kulkeville. Vetäkää toisianne sovussa"
T. Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen-Kukkaro (os Maroussia Valente)

11 kommenttia:

 1. Näitä sun päivityksiä on aina yhtä mukava lukea. Hienot syksyiset kuvat kruunaavat postauksen. Hyvä neuvo tuo: "Lähtekää lenkille". Tekisi itsenikin mieleni kehottaa ihmisiä tekemään niin, mutta kun en oikein kehtaa. Hienoja lenkkejä jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän on niitä taluttajia omasta takaa. Nämä upeat syyspäivät ovat minulle parasta ulkoilusäätä, olen huomannut sen.

   Poista
 2. Oi kuinka silmään pisti nuo teidän upeat lenkkimaisemat, kyllä kelpaa kävellä! Niin kaunista!♥ On sinulla Jymy-poika kyllä komeasti kokoa..Zeus sinulle lähettää taas terveisiä, oli sitä mieltä että isoveli sinusta pitäisi saada, kyllä olisi turvallista liikkua eikä tarvitsisi joka kivelle rähistä:) Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemia minäkin ihailen, samanlaista on meiltä Tampereelle asti eli 20 km. Jymylla on vahvat hermot, ei liikoja hämmästele matkallaan.

   Poista
 3. ♥ Jymy-Sami Sulonpoika.. sinä huippuihana siellä♥

  VastaaPoista
 4. Kyllä sitä aina yritetään käydä Elmonkin kanssa kävelyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävelylenkit tekee kaikinpuolin hyvää hihnan kummassakin päässä.

   Poista
 5. Kiitos vinkistä Jymy-Jami. Kyllä minun täytyy lähteä lenkille, vaikka illat pimenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joko kävit? Me aikaistettiin iltalenkkejä, jätettiin ilta-Emmerdalen katselu väliin, aamulla se taas katsellaan kun Jymy on päiväunilla.

   Poista
 6. Oli erittäin mukava matka vaikka näin nojatuolissa tehden. Ei olla paljon erikseen lenkillä käyty senjälkeen kun mökki ostettiin. Siellä on niinpaljon vielä puuhaa, että ei ole kerinnyt. Kävelyä tulee päivittäin muutenkin siellä paljon. Nurmikon jos minä leikkaan se kestää jo yli tunnin. Mutta pitkä talvi on edessä jos silloin kerkiäisi. Kyllä koira on mukava lenkkikaveri ja ystävä. Meillä on yksi tuttava mies jolla oli elämässä vaikea aika hän sanoi, että ilman hänen koiraansa hän varmaan ei olisi jaksanut. Hän sanoi että hän varmaan olisi antanut itsensä kuolla. Sellainen parantaja oli sekin koira.

  VastaaPoista