tiistai 4. joulukuuta 2012

AURINGONPAISTETTA JA JÄÄKITEITÄ

Aamupäivällä tehtiin Hymyn kanssa melkein tunnin lenkki kävelytiellä. Ainoatakaan ohikulkijaa tai vastaantulijaa ei näkynyt. Pakkasta oli -18 astetta, lumihiutaleet säteilivät auringossa. Pakaroita paleli nahkahousujen alla. Pitänee kutoa kunnon villapöksyt pakkasten varalle. Laatikossani on ohutta vaaleansinistä villalankaa, jostakin kirpparilta hankittua. Lanka on jäänyt kutomatta värinsä takia. Piilotettaviin villapöksyihin se taitaa sopia. Konekin on jo nostettu esille, kutaisin sillä parit sukatkin, puoli tuntia ja sukkapari!
Lenkillä muistelin eilistä päivääni, siinä olikin tapahtumia riittävästi. Aamupäivällä kävin Hervannassa äitini -Vanhan Rouvan-vm 1920- luona vähän imuroimassa plyyssimattoja. Vanha Rouva pyöri rollaattorinsa kanssa imurin tiellä ja tarkisti kuinka hyvin teen työni. Muuta apua Vanha Rouva ei kotiöihinsä tarvitsekaan.
Iltapäivällä ohjelmassa oli eläkkeelläolevien entisten työkavereiden joululounastapaaminen Astorissa Tampereen keskustassa. Matkalla sinne soitti Puoliso että yönmusta V-70:seni on hyytynyt rautakaupan pihaan ja vaatii hinauksen huoltokorjaamolle. Siis minun autoni! Vasta kiiltäväksi pesty!
Ajoin paikalle ja samalla tulikin iso lavettiauto ja vei sammuneen auton pois. Virtalukko ilmeisesti oli pettänyt. Minkähänlaisen likviditeettikapeikon sekin korjaus joulubudjettiin tekee, huh huh.
Puoliso kyyditsi minut takaisin Tampereelle.
Meitä saman työpaikan eläkeläisiä oli tällä kertaa paikalla parikymmentä. Herkuteltiin kukin makunsa mukaan. Terästetty glögi, lämmin lohisalaatti, valkoviinilasillinen, konjakkimansikat ja jäätelö olivat minun annokseni. Juttua riitti puolin ja toisin, entisen työpaikan asioihin emme puuttuneet, kertoilimme omia kuulumisiamme. Kotimatkan tein bussilla. Se kierteli monen asuinalueen kautta ja matka kesti yli tunnin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti