maanantai 31. joulukuuta 2012

TYTTÖENERGIAA

Torstai-iltapäivästä maanantaihin huusholli on ollut naisvaltainen, meitä on ollut viisi feminiiniä paikalla +Hymy, miespuolisia vain Puoliso ja 2. poika. On se niin erilaista kuin poikajoukon kanssa. Tytöt ovat tainneet tulla karjalaisiin sukujuuriinsa, puhua kälättävät tauotta, lähes. Ja keksivät leikkejä. Pyysivät yhtenä iltana ostoskuitteja leikkiinsä, pitivät puotia työhuoneessani. Läppäri oli kassakoneena. Taisi olla kivijalkakauppa ja erikoistavaraa myynnissä kun minulle niitä ei kaupattu. Hm.
Toisena päivänä tytöt lähtivät Koivulle, se on monihaarainen juuresta kaluttu maamerkki puolessavälissä kotitiehaaraa ja kyläkauppaa. Kun kolmen tytön koplaa ei kuulunut jo iltamyöhällä pihapiiriin lähdin Hymyn kanssa tyttöjä etsimään. Hymy veti potkukelkkaa ja sain vinhaa kyytiä. Sieltä koivulta tytöt löytyivätkin.
Pihassa leikit jatkuivat seuraavana aamuna kuusten alla.
 Sinne oli kerätty oksia naapurinkin!!  kuusesta, monta pulkkaa ja sateenvarjot- neljä erilaista, kukkakorit ja vaikka mitä. Siellä tytöt viihtyivät sateesta välittämättä pusikossa. Suvun kuopus -T.Vilhelmiina 3 v 29.12- pääsi hänkin armoitettuna mukaan leikkeihin. Ja Hymy vartioi ja hoiti vahdin tehtävää mainiosti.

Jokapäivän rituaaleihin meillä kuuluu iltasauna. Ulkona oli pehmeää lunta ja sopivasti pakkasta joten tytöt hankeen pyörimään. Sinnehän menivät. Ja välillä saunaan ja takaisin hankeen kiljumisen säestämänä. Kamera oli häveliäs, se ei ottanut tyttöjen nakukuvia, ei niitä olisi voinut nettiin nykypäivänä laittaakaan.
Lauantaina poikkesimme Travallen myymälässä haalari- ja housuostoksille. Sekin kuuluu jokavuotiseen rituaaliin hankkia lapsille vedenpitävät ja istuvat talvitamineet tehtaanmyymäläm alesta. Tällä kertaa sai T.Vilhelmiina uuden puvun ja H.Maria toppahousut. Viime vuonna haalarin sai P.Sylvi.S.Ihailin sitä ja minulle kerrottiin, että olin ostanut sen. Voi tuota muistia, vaikka samana päivänä olin silmäillyt vuoden vanhaa kuittiakin!!
Samalla retkellä käytiin tervehtimässä isomummeja. Puolison äiti asuu hoitokodissa ja oli kovin ilahtunut neljän pikkutytön vierailusta. Vielä jaksettiin poiketa toisenkin isomummin luona. Äitini- Vanha Rouva vm 1920 ja M.Loviisa. A ovat syntyneet samana päivänä eli joulukuun 14. Toivottavasti tytöt aikanaan muistavat näitä käyntejä suvun vanhimpien luona. Tällä reissulla tapasivat suvun vanhin ja nuorin, eli äitini ja T.Vilhelmiina, ikäeroa 89 v.
Suvun kuopuksen syntymäpäiväjuhlaa vietettiin tyttöjen kesken. Kynttilät olivat hiukan pitkiä, mutta isän avustuksella ne saatiin sammumaan. Kotona Espoossa on myöhemmin isommat pidot.
Tänään veimme 2.pojan ja tyttärensä takaisin kotiinsa. Jouduimme lainaamaan 4. pojan tila-autoa matkalle, omien autojen tilat eivät riittäneet kuudelle hengelle. Yönmusta V-70 jäi 4. pojalle. Samalla kotiutettiin maanmainio ja meidän huushollissa tarpeellinen höyrypesuri.
Uutta vuotta vastaanotetaan tällä kertaa pienellä joukolla- vain Puoliso, Hymy ja minä. Koiraparka on ollut jo pari päivää aivan "rikki", läähättää, kuolaa, on kintussa kiinni eikä jätä meitä silmistään. Kuulemma muillakin on tätä samaa vuodenvaihdepelkoa. Sääliksi käy.
Mutta kaikille pelkäämättömille OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti