sunnuntai 2. joulukuuta 2012

"HIIRI JOKA RAPISI SEINÄN VÄLISSÄ"

Tätä John Irvingin kertomaa lastenkirjaa on luettu lapsille lukemattomia kertoja iltasatuna ja paukutettu pikkunyrkeillä seinää hiiren karkoittamiseksi. Kirja tuli mieleen kun pojat kuulivat rapinaa välikatosta. Hiirethän ovat taas muuttaneet talviasuinsijoilleen lämpimiin vällyihin. Puoliso niille vei vaaleanpunaista syötävää, ikävä kyllä myrkyllistä sellaista. Sisähiiristä on huonoa kokemusta edelliseltä talvelta. Tytöt olivat joululomalla mummilassa. Tein ompelutöitä, tytöt leikkivät vieressäni. Sanoin:"Piilottakaa Hymyn nappuloita maton alle, siitä on hauskaa etsiä ja löytää niitä." Niin tytöt tekivätkin ja Hymyllä riitti puuhaa. Tyttöjen jo lähdettyä koteihinsa loman jälkeen huomasin työhuoneessani hiiren papanoita. Tuli asiaa askartelukaapille, siellä oli hyllyllä kourallinen koirannappuloita ja toisellakin ja kolmannella. Niitä oli piilotettu kangaspinojen väleihin ja laatikoiden päälle, ainakin pari litraa. Muutama "silkkisempi" kangas oli syöty reikiä täyteen, olipa keskeneräinen mekkonikin kuositeltu uuteen uskoon. Kylläpä minulle nauru kelpasi tyttöjen kekseliäisyydestä vaikka hiukan harmittikin. Vaaleanpunaista herkkua tarjoiltiin kutsumattomille vieraille ja tulosta tuli, yhtenä aamuna oli hiiri hengettömänä kaapissa lautasensa päällä. Sen jälkeen ei hiiriä enää näkynyt. Yök.

John Irving on yksi lempikirjailijoistani, otin hänet omakseni jonkun kirjan perusteella, ehkä "Ystäväni Owen Meanyn"- jälkeen. Siinä hän useaan otteeseen mainitsee äitinsä huoneen sovitusnuken ja ompelukoneen polkemisen, ne ovat minullekin tärkeitä välineitä harrastuksissani.

3 kommenttia:

 1. Hei, ei tuo sinun kirjasi olisi myynnissä? Olen yrittänyt etsiä isälleni sitä vaikka kuinka pitkään :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos viestistä. "Klaanissani" on vielä pari iltasatuikäistä kuulijaa, vielä lastenkirjastoa en olisi pienentämässä. Kyselepä antikvariaateista tätä kirjaa. Minä olen tehnyt hyviä ja edullisia löytöjä niistä, esim Antikka.net on yksi

   Poista
  2. Hei, vastasin Sinulle toisen blogini (Mummukka maalta)-käyttäjänä. Siis: vielä on "klaanissani" iltasadun kuuntelijoita. Kyselepä kirjaa antikvariaateista,esim. Antikka.netìstä.
   Juu, kyllä isätkin vielä tällaisia tosiperäisiä satukirjoja lukevat...Meillä ainakin pappa noille pienille ja ihan tosissaan..

   Poista