torstai 6. joulukuuta 2012

Kuohuviiniä keinutuolissa

Itsenäisyyspäivä alkoi lenkillä Hymy-koiran kanssa. Kävelytiellä oli ennen meitä kulkenut kaksi pienikavioista hepoista, olivatko poneja vai hevosia, kengän koko ei sitä kertonut -ainakaan minulle. Muita kulkijoita oli ollut pari pyöräilijää ja ehkä kissa tai joku pikkujalkainen koira. Ketään emme taaskaan tavannet. Pakkasta oli -7 .

Päivällä pyörähdimme Puolison kanssa Plantagenissa, se oli ainoa auki oleva kauppa. Piti ostaa kynttilöitä pihaa valaisemaan

Iltapäivällä siivosimme jääkaapin, niin kehoitti Aamulehti. 

Oli niin rauhallinen päivä, että päätin leipoa jotakin mukavaa. Reseptivalikoimasta pisti silmään Tuuloman torttu. Sen valitsin leipomuksekseni muistelun perusteella. Joskus 70-luvulla työpaikalla sitä torttua joku mainitsi leiponeensa ja sen muistelun mukaan nyt minäkin sen väsäsin.  Aamulehdessä oli myös leipäohje, sitäkin kokeilin. Leivän teon aloitin puoli kahdelta, valmista leipää saimme maistaa vähän ennen viittä. Ei nälkäisen leipää, mutta hyvää. Tavallisen tiikerikakunkin leipasin. Vähän matala siitä tuli, oli iso vuoka, vai pitäisikö sanoa että " tällainen sen kuuluu olla", näin vetoan aina kun tuotoksistani tulee jkv persoonallinen, eli ei aivan ohjeen mukainen.

Yönmusta v-70 saatiin eilen korjaamolta. Varaosa piti hankkia Ruotsista, onneksi kone pääsi lentoon ennen lumimyrskyä. Siskontyttö Tukholmasta näytti fb:ssä tuskailevan työmatkaansa joka venyi puolesta tunnista kahteen tuntiin myterin takia.

Kyllä se kunnon likviditeettikapeikko joulubudjettiin tuli, korjaamolasku oli 670€! Nämä nykyajan autot ovat niin herkkiä  särkymään, eikä niitä kotikonstein voi enää korjata, vaikka kuinka kädellisä henkilöitä perheessä olisi. 

Loppuilta kotona vietetään perinteisesti linnan juhlia katsellen. Esiliinan olin unohtaa päälleni. 

Keinutuolissa on mukava siemailla shamppanjaa (Elyseetä) ja katsella pukuloistoa. "Tuollaisen minäkin ottaisin, tuo ei oikein ole makuuni jne". Kuohuviinilasi on aika pitkäjalkainen ja joudun nousemaan pystyasentoon että saan siemailua juomaani. Rintavarustus tahtoo olla hienomman helpon nauttimisen tiellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti