keskiviikko 23. tammikuuta 2013

HYVÄÄ PÄIVÄÄ-KIRVESVARTTA

Meille tulee kunnallinen  viemäri. Pakollinen. Tänään käytiin tekemässä sopimus. Tienvarressa on jo isoja työkoneita ja letkukieppejä. Tämä kaikki merkitsee sitä, että tonteilla joudutaan tekemään mittavia maanrakennustöitä. Työskentelyväylän leveyden pitää olla 10-15 m. Onneksi kaivanto tulee menemään tonttimme alareunassa talon takana, huomaamattomasti. Talojohtokin vaatii monen metrin työleveyden ja sitä uomaa joudutaan kaivamaan 30 m sokkelin viereen. Eikä ole sitten ihan halpaa lystiä. Sekin tulee menemään talon takapuolella.Puolen hehtaarin metsämme on kuusivaltainen, ei mikään tiheikkö enää, harvennusta on tehty polttopuiksi.
Olen puhunut Puolisolle -turhaan- jo pari vuotta, että pitäisi suurimpia varjostavia kuusia kaataa-kaadattaa- ja myydä sahalle. Olen perustellut kaatotarvetta puiden vanhuuden -yli 50 v- ja maapohjan muuttumisen takia. Useita puita on kosteikossa kaatunut juurineen kun maapohja ei enää ole pitänyt niitä pystyssä.


Vastausta en ole saanut. Nyt kuitenkin ihan näinä päivinä tuli pakolliseksi päättää enempikin puunkaato kun metsuriurakoitsija ostaisi linjan alta poistettavat puut. Naapurikin myy samalla puunsa ja nyt oli Puolisokin innostunut myyntiin. Rautakaupasta aamupäivällä kuntosalireissulla ostettiin punaista merkkausainetta ja illan jo hämärtyessä kävimme umpihangessa kaadettavia puita merkkailemassa. Ei niistä ihan " Mersun mentävää aukkoa" takametsään tule. Niin kuulemma maanomistajat ennen hakkuitaan leuhkivat vai kateellisetko vinoilivat. Huomenna se sitten alkaa. Toivottavasti ei oravanpesiä ole kaadettavissa puissa. Työmaata jälkien korjaamisessa riittääkin sitten koko suvulle. Koko kesäksi.

Katselin illalla Akuuttia ja siellä innostettiin ikä-ihmisiä tanssin hurmaan. Ensimmäisillä treffeillämme ja seurustelun alkuaikoina kävimme silloin tällöin tansseissa, joskus kesäisin lavoilla. Viimevuosina se on jäänyt unohduksiin. Saunan lauteilla käytiin keskustelu. Minä: "Aletaanpa käymään tansseissa- Tullikamarilla." Puoliso:"Kiukaaseen pitäisi vaihtaa kivet." Minä: " Tanssiminen tekisi hyvää meidän kunnolle." Puoliso: "Ei huomattu päivällä ostaa." Pitkän avioliiton jne...Hmp sanon minä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti