tiistai 26. marraskuuta 2013

VIIMEISTÄ KERTAA-LUULISIN- JA MUUTA MAINITTAVAA

Päivällä kotiuduin omilta menoiltani. Oli tarkoitus käydä kylällä asioillakin, mutta tuli sattuneesta syystä kiire kotiin -ymmärrättehän...
Kotipihassa odotti jokasyksyinen tuttavuus -loka-auto. Virallinen tarkkailija valvoi kaivojen tyhjentymistä. Ja minäkin sivummalla jalat ristissä.
Hyvä että valvoo, eräänä kertana takavuosina tyhjentäjä huomasi kännykän vilahtaneen imuputkeen ja mainitsi siitä "viralliselle tarkkailijalle". Tarkkailija totesin näyn olleen totta, kännykkä oli pudonnut pönttöön ja sinne meni. Onneksi löytyi. Nyt se on jossakin Viinikanlahden puhdistamon mömmöissä.

 Viimeistä kertaa tutuksi tullut lokamies meillä nyt taisi käydä. Pakkasten kovettaessa notkelman saadaan meillekin kaivettua kunnallisen viemärin putket.
Lokamies ja tarkkailija jäivät vähän jutulle keskenään ja minä siinä mukana kyselemässä mitä kaivoille pitää tehdä. Maalla kuulemma pitää täyttää, ei kuitenkaan talosta löytyvällä romulla.

Kotitöitäkin olen näperrellyt. Pikkuhuoneeni sohva sai uudet päälliset. Onnistuin työssä kohtalaisesti, vetoketjutkin sain siististi paikoilleen. Kankaat kävin ostamassa Sammonkadulta Tekstiili-Fihliltä. Kaupassa oli kangaskääröjä nurkasta nurkkaan ja lattiasta puoliväliin kattoa. Valinnanvaraa oli. Ammattilainen osasi heti vastata tarpeeseeni ja sopiva kangas ja sopiva määräkin sujahti kassiin.
                                                Sohva ennen-
ja jälkeen.
Sohvannurkassa lampaantaljan päällä kudin kädessä on niin unettavaa  illansuussa katsella Emmerdalea. Koira välillä käy kurkistamassa puuhailujani tai enemmänkin torkkumistani.
Sukkia ja lapasia onkin taas valmistunut. Ja pojat ne jo veivätkin. Pipontekeleitäkin kyseltiin, mutta sopivia ei ollut tällä kertaa mummin kopassa.

Viikonloppuna tuli käytyä taas Espoossa viemässä peräkärryllinen koivuhalkoja pojan taloon. Talon ostivat alkukesällä ja jo olivat saaneet pihaakin omanmakuiseen kuntoon. Samalla katsastettiin tytöt ja onniteltiin H.Mariaa Suomenmestaruudesta. H.Marian joukkue voitti mestaruuden cheeleadereiden nuorten  (12 -v) sarjassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti