keskiviikko 20. marraskuuta 2013

TUUNAUSIDEOITA KÄSITYÖMESSUILTA

Jokavuotiset Kädentaitomessut Pirkkahallissa tuli taas katsastettua. Aiemmin olen rynnännyt sinne heti avajaispäivänä perjantaina, mutta nyt kävinkin siellä lauantaina. Viime vuonna olin omalla autolla, nyt hyppäsin bussiin Epilästä, autoni jätin lihakaupan pihaan.
En kutsunut ketään ystävää seurakseni, halusin kierrellä ihan omassa tahdissani joka on verkkaista jokaisen puodin silmäilyä.
Ihmismäärä oli taas valtava, ei kuitenkaan ahdistava ja käytävillä mahtui hyvin kulkemaan ja näkemään.
Mitään erityistä ostoslistaa en ollut itselleni laatinut, en aikonut ostaa kirjojakaan, viime syksynä niitäkin ostin. Sinellistä ostin Fimo-massoja, edelliset olin antanut M:lle nukkekotiaskarteluun. Ajattelin, että pyörittelen näistä jonkinlaisia koruja -entisten jatkoksi.
Lankakojuilta ei tarttunut yhtään kerää mukaani. Ihme. Tarjontaa oli niin paljon ja kiinnostaviakin laatuja. Entiset langat on kudottava ensin pois. Jokunen kilo niitä saattaa laatikoissa vielä olla.
Novitalla oli taas iso osasto, värimaailma oli minun makuuni hiukan oudonlainen.
Lapasnäyttely oli hauska. Valokuvata messuilla ei saanut, muttä näitä lapasia oli luvalla kuvailemassa muutama nuori nainen. En ole varma, mutta "Hupsistarallaan" blogissa näytti vilahtavan juuri minunnäköinen puseron olkapää. Siinä lapasten vierellä.
Yhdellä kojulla oli hauska tuunaus: vinyylilevyt oli koottu laukuiksi. Levyjen reunaan oli porattu reikiä ja niihin kiinnitetty kymmensenttinen nahka?-suikale yliluottelupistoilla. Kahvatkin olivat nahkaa?. Erittäin hauska idea. Laukuissa voi kuljettaa vaikka keskeneräistä sukankudinta.Yläkaapissani onkin pitkä rivi vanhoja vinyyleitä, ei ole tullut heitettyä niitä kierrätykseenkään. Päässevät tuunattavaksi.
Kivi-ja Koru-näyttely oli pieni pettymys, valikoimaa ei ollut entisiin vuosiin verrattuna paljoakaan. Helmien Talosta kuitenkin ostin kympillä pöllöt, koristehakaneuloja ja riipuspohjia. Helmet jätin ostamatta tänä vuonna. Entisetkin on tekemättä.
Uusi Deli- osasto oli kiinnostava. Tarjolla oli vaikka minkälaisia herkkuja. Väkeä siellä oli niin tiheään, etten oikein mahtunut ostoksille.
Vähän tuli tunne, että messuilla on liikaa asioita, ainakin yhdessä päivässä kierreltäväksi. Olinkin ajatellut, että ostan kahden päivän lipun, mutta  aikatauluni oli niin tiukka, etten voinut kahta päivää käyttää ihan omiin menoihini.
Rahaa automatkoineen ja pääsylippuineen (+pieni namipussi autoevääksi) meni tasan 40€. Ei paljoa.
 Ehkä seuraaville Kädentaitomessuille ehdin kahtenakin päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti