sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

KIRJALLISET VÄLTTÄMÄTTÖMYYDET SUORITETTU

Olen toiminut maistraatin hyväksymänä edunvalvojana jo vuodesta 2000, eli aika kauan.
Joka vuosi maaliskuun loppuun mennessä on annettava kirjallinen selvitys valvottavan tileistä ja omaisuuden hoidosta. Loppuvuodesta maistraatti sitten palauttaa asiakirjat tarpeellisine huomautuksineen.
Yhden kerran sain maistraatin tarkastajalta kirjallisen terveisen : hyvin laadittu vuosi-ilmoitus; kaikki tositteet järjestyksessä.
Tällä kiitoksella olenkin pärjännyt nämä vuodet. Yhtä innostuneena joka maaliskuu laadin uuden vuosi-ilmoituksen ja salaisesti odotan pientä palautetta.

Valvottavani asuu hoitokodissa ja siellä merkitään kaikki ostokset tarkasti ylös ja kuitit tallennetaan. Minun tehtävänä on maksaa laskut kuukausittain, ostaa vaatteet ym ja viedä käyttöraha hoitokotiin.
Kuitteja ainakin viime vuotena kertyi paljon. Tällä kertaa laitoin kaikki kuitit pankin jokakuisen tiliotteen väliin. Kun olin kaikki saanut järjestykseen tulin lukeneeksi maistraatin uudempia ohjeita ja siinä luki, ettei ostokuitteja välttämättä tarvitse liittää vuositilin mukaan. Siellä ne nyt kuitenkin ovat -järjestyksessä.

 Vuositilinpäätös viime vuodelta on poikkeuksellinen kuolinpesän selvittämisen takia. Palautettavasta nipusta tuleekin vahva kun mukaan on laitettava perukirja ja jakokirja monine liitteineen.

Kerään aina muutaman päivän energiaa tätä tehtävää varten. Vaadin hiljaisuutta ja rauhaa ympärilleni.
Levittelin kaikki asiakirjat keittiön isolle pöydälle. Nyt sekin kävi ahtaaksi.

Puoliso- herra Kukkaro- tuli höpisemään koiralleni Hymylle päiväkahvin keiton lomassa jotakin minuun ja toimiini liittyvää, mutta äkäisellä ärähdykselläni molemmat siirtyivät sivuhuoneisiin.
Ja siellä pysyivät kunnes sain toimeni tehdyksi.
 Viitisen tuntia siinä meni.
Jo suukin kuivui vaikka mitään en puhunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti