perjantai 20. maaliskuuta 2015

TAIVASTELUA

Tällä viikolla on tiirailtu taivaalle useampana päivänä tai iltana. Alkuviikolla vahdittiin revontulia, tänään auringonpimennystä.

Revontulia olen nähnyt muutama vuosi sitten ihan omalta pihalta katsellen. Ne näyttivät kaupungin valoilta vaikka meiltä on Tampereelle 20 km. Oikeat revontulet ne kuitenkin olivat.

Nyt katselimme niitä itätaivaalta ilmestyväksi. Tulivathan ne vaikkakin himmeinä ja vaaleina. Selkeät juovat kyllä näkyivät. Yritin ottaa kuvia digikamerallani, mutta en saanut minkäänlaisia kuvia onnistumaan.

Ensimmäisen auringonpimennykseni näin joskus 50-luvun puolivälissä Iitissä. Senkin jälkeen niitä on ollut, mutta en muista koska ja katselinko niitä.

Tänään kuuntelin Tampereen radiota ja sillä oli hyvät ohjeet ja aikataulut pimennyksen katseluun. Varastossa piti olla hitsaajankypärä ja sillä olisi voinut taivaalle tuijotella. Ei löytynyt siihen hätään.
Laitoin kahdet aurinkolasit päällekkäin ja musta roskasäkki oli lisälinssinä.

Meillä oli täysin pilvetön taivas ja aurinko niin kirkas, kuin hehkulamppu joka on juuri poksahtamassa.

Kuvaan tavallisella digikameralla, enkä osaa säätöjäkään asetella. Joku enkeli tai muu ilmiö on näihin kuviin ilmestynyt, mitä ne ovat?

Selvä sirppikin näkyi, mutta ei näissä kuvissa.
Minkäänlaista pimeyttä ei meilläpäin ollut, täydellinen sydäntäkouraiseva hiljaisuus kesti jonkin aikaa.
Ilmanala tai väri oli selkeän vihertävä.

Maan pinnalla.

Hahmo olen minä itse, henkilökohtaisesti, (aika tanakat jalat näyttää luonto minulle tähän kuvaan luoneen.)

2 kommenttia:

  1. Vallan ihania kuvia olet postannut.. tykkään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Tuta! Valokuvien ottaminen ja etenkin katselu on lempipuuhaani. Mielelläni investoisin kunnon järjestelmäkameraan, mutta ne ovat painavia ja hankalia käsitellä koiran kanssa ulkoillessa.

      Poista