lauantai 17. lokakuuta 2015

JÄLKEENJÄÄNYT

-olen minä nykyään.
Nimittäin kun mennään kaupoille Puolison-herra Kukkaron kanssa.
Näillä eläkeläismiehillä kun tahtoo olla niin kiireiset askeleet, ettei mukana tahdo pysyä tällainen lyhempijalkainen vakiseuralainen, minä.

Päivällä käytiin tarjousten perässä paikallisessa marketissa. Piti ostaa halpaa kahvia -neljä kympillä-, ja punaisia paprikoita. Ynnä muuta.

Puoliso ramppasi hyllyjen välissä moneen kertaan ja oli aina minulta hukassa. Ostoskärry kulki Puolison mukana ja minä sain keräillä ostoksia käsivarrelle. Moneen kertaan kiertelin herraa etsiskelemässä ja lopulta löysinkin kahvihyllyväliköstä uppoutuneena syvään keskusteluun tuttunsa kanssa. Siinä oli toinen eläkeläinen kahvitarjousten perässä.

Meidänkin perheessä on siirrytty joka kolmas-neljäs-tunti syöntiaikoihin ja lautasilla melkein yksinomaan vihanneksia ja salaatteja. Se taas johtuu siitä kun Puoliso sai sen odotetun diagnoosin: melkein 2-tyypin diabetes. Vielä arvot ovat kiikunkaakun ja niitä Puoliso yrittää tasoitella tarkalla ruokavaliolla. Siihen on nyt minunkin sopeuduttava tukihenkilönä. Ateriointia kun on jatkuvasti, on sitten sitä tiskiäkin. Pikkupilkkumit loppuvat jo päivässä ja aina on jompikumpi jotakin välipalaa tekemässä. Tai Puoliso tekee omansa, ei luota, että minä osaisin tehdä samanlaisia aterioita mitä ravitsemusterapeutti ohjeisti. Nyt luetaan ruokakaupoissa tarkkaan tuoteselostukset, paljonko on rasvaa, hiilihydraatteja ym.

Olen huomannut, että näillä eläkeläisukkeleille on avautunut uusi elämäntapa: lukea ruokakauppojen tarjouslehdet tarkkaan, rientää ostoksille ( vaikka vaimo ei taho), valita kaupassa ostokset, puristella tomaatteja ja leipäpusseja, vakoilla lihahyllyillä -30% tuotteet ja kerätä niitä ostoskoriin, kulkea kaipaavin katsein oluthyllyjen ohi jne.
Meille vaimoille on jäänyt tehtäväksi niiden näkymättömien artikkeleiden hankinta, kuten jauhojen, ryynien, mausteiden ja muiden peruselintarvikkeiden valinta.

 Ja joskus kuulla:"Maksaks sää?!)

Vaimot yrittävät viipyillä lanka-tai lehtihyllyjen liepeillä, kyllästynyt katse kärryntyöntäjältä siirrättää vaimot huokaisten kassalle.

Tämä on sekä omakohtaista että syrjäsilmällä havaittua elämäntaparemonttia siltä Puoliso-sektorilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti