perjantai 9. syyskuuta 2016

LOMAILUN LOPPUA
Päätettiin herra Kukkaron kanssa käydä vielä pienellä lomasella Tallinnassa. Ihan vain kahden kesken. Elokuussahan samanlainen loma vietettiin lastenlasten kanssa.
Perhe-elämä muuttuu viikon kuluttua pysyvästi kun koiranpentu kotiutuu.

Päivä Tallinnassa oli leppeä ja aurinkoinen, tehtiin vain lyhyt kävelykierros kaupungin keskustassa.                            Vanhan kaupungin kujiin ei tällä kerta haluttu mennä.

                      Lempihotellimme Nordic Forum on Viru-keskusta vastapäätä.


     Hotellin vieressä on pieni kauppakeskus Forum jonka käytävän perältä löytyi pieni nappikauppa.


Kankaita siellä oli monta pöydällistä, mutta aika hintavia minun tarpeisiini. Nappeja oli vaikka mihin tarkoitukseen. En ostanut, kun laatikoissani niitäkin on riittävästi. Lankoja tässä pikkumyymälässä oli vain muutama epämääräinen akryylikerä. Pari alennushintaista puista huivinpidikettä sain ostettua.

Tallinnan sataman läheisyydessä olevaa kauppakeskusta remontoidaan ja sieltä oli viime käyntimme jälkeen suljettu kaikki Rimiä vastapäätä olleet myymälät, eikä tuttua kahvilaakaan enää ollut.Edellisellä kerralla kiertelimme tyttöjen kanssa sataman läheisyydessä Rotterman- kauppakeskuksen muotiliikkeet, nyt sekin alue alkaa olla siistissä kunnossa, ainakin katujen päällysteet oli saatu valmiiksi.

Tälle virkistysmatkalle lähdettiin taas omalta kylältä Ikaalisten Matkatoimiston kyydillä. Vähän tuo matka on tylsänpuoleinen, kun matka kotikulmalta satamaan kestää yli neljä tuntia. Ja sama takaisin.

Oli tarkoitus täydentää viinikaapin sisältöä, mutta tulimmekin valaistuneeksi: eihän sitä koiranpentua voi pienessäkään kekkulissa ulkoiluttaa. Siis jätimme enemmät viinipönikät ostamatta ja vietämme tipattoman syksyn-talven-kevään-kesän jne. Jospa ne kotitekoiset riittäisivät -sitten kun ne valmistuvat tulevana keväänä.

Paluumatkalla söimme herkullisen Buffet-lounaan ja ehdimme ottaa kunnon nokoset ennen laivan tuloa satamaan. Yön vietimme laivalla ja tulee kulumaan  pitkä aika kun taas lähden laivalle yöksi. On ne sängyt niin...


"Sukat on sillä makkaralla"
Joskus kesän kynnyksellä ostin halpakaupasta pihakengät ja näillä pitkillä kävelymatkoilla ne ovatkin osoittautuneet ihan luottokengiksi. Seuraavaa kesää ne eivät enää tule näkemään, joten kiitos tästä kesästä. Puoliso luottaa vain Eccoihin.                           "Kaikell`viisii maalima vinos"- sanoi aikoinaan edesmennyt anoppi.

             Kotipihassa oli kesän ainoa joriini puhjennut kukkaan, mittaa tämän varrella on yli metri.


Tuleva viikko kunnostetaan kotia koiranpentukuntoon, hoidellaan parin lähipiiriläisen asioita; kuten uusien verhojen, päiväpeiton, tyynyjen ja pöytäliinan ompelua, yhden huushollin täydellistä siivoamista, omien ompelusten loppuunsaattamista, jatketaan omenasouvia jne. Viikon työlista näyttää täpötäydeltä.

Onneksi tuli lomailtua.

Sunnuntaina nähdään mikä poika saadaan omaksi Jymyksi.9 kommenttia:

 1. Rennon tuntuinen loma. Ihanasti kahdestaan. Koiranpentu kyllä sitoo joksikin aikaa, mutta on täysin sen arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolitoista vuotta on pidetty "lomaa", nyt uusi tulokas päättää sen moneksi vuodeksi- toivottavasti!

   Poista
 2. Kiva postaus, kiitos Tallinnan matkakokemusten jakamisesta. Kivoja kuvia. Ihanaa kun saatte koiranpennun. Mikä on tuo rotu? - Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merkkiuskollisina tulossa on kolmas Bernin paimenkoira; iso, karvainen, lempeä, sitoutuu perheeseensä. Sunnuntaina nähdään ja kuullaan mikä on meille sopiva pentu, seuraavana lauantaina haetaan kotiin.

   Poista
 3. Oletteko nyt huomenna menossa pentuja katsomaan?
  Minäkin olen 😆

  VastaaPoista
 4. Ihanian suloisia koiria. Sulla on samanlainen omenapuristin kuin miellä.
  Käy kurkkaamassa blogiani, ja liity samalla lukijaksi.Minä liityin ja laitan blogisi osoitteen omaan blogiini.Ole hyvä ja tee samoin, on kiva tutustua uusiin blogiin. Löysin sinun Pagisen mitä pagisen blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro, laitoin vastauksen s-postin kautta, en tiedä saatko sen! Olen ollut blogisi seuraaja jo pitkään, kiva kun löysit minunkin blogini. Voin laittaa paremman viestin sähköpostisi kautta. terv. AnneliPunneli

   Poista