perjantai 23. syyskuuta 2016

SAUNAPUHTAAT SÄÄRET JA MUUTA MAISTUVAA


"Vaikka nyt täällä ojanpohjalla makoilenkin, kyllä täältä vielä noustaan, vähän vaan huilailen."


                                  "Täältä sitä tullaan, lavea oli tie takana."


                               "Hämäriä tyyppejä tällä tiellä näköjään liikkuu!"

 "Kiva, tuli vieraita, joku vanha glenniherrasmies kuulemma, kokoavat mulle laumaa, tuo palvelusväki. Käväisenkin tekemässä tuttavuutta."


    "Huhuh, olipa visiitti, minä kirmasin pihanurmella ja Remu-herra perässä ja välillä toisinpäin."

"Laumani ihmisnuorisojäsenetkin jaksoivat minua taputella ja kuvattavana piti olla siellä ja täällä."

"Tässä olenkin oikein edukseni, vai mitä! Minä, kahdeksan viikkoa!""Sanovat bernimagneetiksi tätä painikaveria, Neljättä Poikaa. Neljäs Poika oli kuulemma pikkukillinä niin allerginen koirille, että sairaalalääkäri oli joutunut pahoittelemaan emännälle, ettei voi koskaan kotinaulakossa turkiksia roikotella, ettei poika saisi oireita. Jäi ne minkit siksi edelleen tarhoille eivätkä joutuneet rouvan kaulalle. Tässä huushollissa kuulemma on ollut ennenkin bernejä ja se allergiapoika ei saanut mitään oireita. Paitsi tykästymisriippuvainen siitä oli tullut. Aina se kuulemma niitä toisia koiria isoinakin kanniskeli. Se oli niitten juttu. Mun kanssa se aloitti heti pikkupainin ja mää tietysti tykkäsin. Toiset vaan on..."


"Mun lempimaisteltavaa iltaisin on Emännän saunapuhtaat pulleat pohkeet. Ei se siitä oikein tykkää, enkä mää siitä kun se kiljuu. Saunapyyhkeissäkin on kiva aromi, niitä joskus yösydännä puistelen ja makustelen. Pihallakin olis kiva roikkua nokialaisen varressa, mutta siitäkin seuraa kiljumista. Emäntä onkin kyselly olisko kellään kahluusaappaita kokoa 36 joutilaana. Sisällä Emäntä pitää paksuja ja pitkiä villasukkia, ai että niissä mun naskalihampaat pysyy hyvin kiinni!"

"Tässä huushollissa on asustellut viimeaikoina kaks eläkeläistä vaaleittein mattojensa kanssa. Mua, pikkuprinssiä varten oli haettu ihan omat matot vintiltä ja monipuolista uutta luettavaa saan monta kertaa päivässä. Vielä niitä liruja päästelen sillointällöin niille lehdille, mutta kiinteämmät piilotan p-parkin puskiin. Usein mua ulos viedäänkin. Ei oo tarvinnut pyytää."

                         "Kuulin Emännän jotakin huokailevan...Mistähän asiasta?"


               "Isännän keinutuolin vieressä on sitten kiva ottaa päivänokosia. Emäntä lähti Koirakoutsin luennolle, toivottavasti panee korvantaa mitä pennun mielessä liikkuu. Se ainakin pitäisi ymmärtää jo nyt mikä on se MUN JUTTU kun palkkioista sovitaan. Nyt  tykkään sylistä, halista ja naruista. En tiedä onko syöminen mun juttu kun sitä ei olla vielä kokeiltu. Kanafileitä kuulemma on jääkaapissa jospa niistä kehittyisi palkkapussiin bonuksia."


"Ai niin, mulle tehtiin pihaan oma aitaus kompostikehyksistä, aika iso, ihan kuin siellä pentukodissa, saan olla siellä ja katsella kun palvelijat valmistavat valtakuntaani talvikuntoon. Omaa loma-asuntoakin Isäntä on jo mulle suunnitellut, oleskelen siellä  tai en, se olkoon sitten Isännän puuhamaa."
"Viikolla käytiin Tampereella, en viitsinyt autossa enää parkua ja pääsin kulkemaan hississä. Ihan helppo juttu! Pikapuoliin vievät juniakin bongaamaan, kuulin kun puhuivat."


8 kommenttia:

 1. Ihana kertomus ja miten kaunis koira! On teillä siinä iloa pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan tämä ensivaiheen jännitys pienenee ja pääsee alkamaan toivottu arki, aletaan oikein kunnolla nauttimaan yhdessäolosta koiran kanssa. Jymy-Jami vaikuttaa ihan täydelliseltä ja rakastettavalta berniltä.

   Poista
 2. Kyllä olet aika veijari pikku berninkoira. Kohta taitaa susta tulla suuri.
  Olet silti niin söpö jopa suurena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kyllä mää sellanen veijari aion olla isonakin, toi kotiväki kai kyllä musta sylikoiraa toivoo.Hyvää syksyä sulle ja sun karvakaverilles kans`"

   Poista
 3. Onpas suloinen teidänkin koiravauva! Täällä alkaa olla matot pian kaikki pestynä, enkä taida nyt hetkeen niitä laittaa takaisin lattialle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä hetkeä kun pentu on ihan pieni (meillä jo 8 kg)on vain kestettävä. Se on yksi huraus kun ovat jo koirateinejä! Hyvät ja siistit syksyt teidänkin kulmille!

   Poista
 4. Oi mikä suloinen pikkuinen hauveli ja niin ihana postaus:)

  VastaaPoista