torstai 6. lokakuuta 2016

JYMY OPISKELEE PENTUJEN LEIKKIKOULUSSA

Omalla kylällä on Koirakoutsin "opisto" ja sinne Jymykin on ilmoitettu. Ensin koulutettiin isäntäväki ja keskiviikkona illansuussa oli Jymyn vuoro päästä leikkikoulun matolle. Kavereina oli kolme samanikäistä vekkulia, Jymy oli kuopus.Opiskelun ensimmäisessä osiossa opeteltiin katsekontaktia. Siinä Jymy onkin ihan haka, Jymyllä kun on kyky ottaa isäntäväki tiukan ja viipyvän  katseensa alle.
Oikeahetkistä palkitsemista harjoiteltiin pieniä tuokioita.
Kuononpään kosketus kämmeneen -palkka, miesten kesken. Hyvin onnistui sekin, molemmilta.


                     Ensimmäinen välitunti oli hauska, pikkuväki sai tutustua toisiinsa.

Kotitiellä harjoitellaan kulkemista hihnassa. Hihna oli ihanaa maisteltavaa kunnes... Sitruunanviipalehipaisu jne.

Kasvattajan ohjeistuksella ja muutenkin näiden isokokoisten rotujen pentujen kanssa on oltava ensimmäiset puoli vuotta erittäin varovainen, ettei hömpötä ja liikuta pentua liian kanssa. Meille  ei tuota vaikeuksia pysyä maltillisella liikuntatasolla, Jymystä yritetään saada rauhallinen liikkuja ja senkin voi omaksuttaa pennulle jo nyt. Luulisin.
Tasaisia peltotilkkuja riittää vapaana juoksenteluun tänä herkkänä kasvuaikana.

Jymy ja muut kuusi sisarusta ovat nyt kymmenen viikon ikäisiä.
Jymy painaa 10,2 kiloa, eli on aika jytkäle.


"Moro, mää oon kuulemma aikas kiva jytkäle!"

5 kommenttia:

 1. No on jytkäle. Meidän koira painaa täysi-ikäisenä tuon verran ja vaikuttaa isolta. Tuleekin ihan kunnon mies Jymystä. Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa 60 kiloa olla tavoite!? Viikonlopuksi miehet jäävät kaksistaan, menen Turkuun -hattukutsuille! Kivat viikonloput!

   Poista
 2. Jymy. Olet suloinen, ihana karvapallo :)

  VastaaPoista
 3. Kun kerran aikoo niin isoksi kasvaa, ei passaa kovin riehakas ollakaan. Vaikka välitunti-kuvissa Jymy on suurimman näköinen, niin hän on myös kaikkein vauvamaisin. Näkee, että on vielä nuori. Hyvää, rentouttavaa viikonloppua sinulle ja kaikille hattuilijoille. Nauti, pojat kyllä pärjäävät ilman sinua.

  VastaaPoista
 4. On kyllä oikein jytkäle...voi hitsi, kun se on söpö.

  VastaaPoista