sunnuntai 9. lokakuuta 2016

KIRPPUTOREILLA JA LANKAOSTOKSILLA

Teen harvoin ostoksia kirpputoreilta, mutta en pistä kukkaronyörejä kiinni jos jotakin tarpeellista, hilpeää tai muuten kiinnostavaa kirppareilta tai kierrätyksistä löytyy.
Nyt tehtiin muutama löytö kun olin hatunetsinnässä.


Löytyi juuri sopivat yöpöydät olohuoneeseen siirrettyjen lipastojen tilalle.
Lankakerää en voinut jättää Konttiin, siinä on kilon verran nutrianväristä PureLine- villaa, ohutta kuin rihmarullan lanka, mutta kerimällä useita kertoja päällekkäin saa sopivat vahvuudet. Eikä maksanut paljoa, taisi olla 3€. Hatutkin ovat Kontista.

Minä kun olen ihastunut erikoisiin keittiövälineisiin, esittelen taas pari erittäin kätevää Kontti-löytöä:
Minuutti-Mikko on jo vanha löytö ja täälläkin sen erinomaisuutta olen mainostanut, se on oiva väline vaikka sipulin ja muun pilkkomisessa. Sitä en KonMarinoi kaapistani. Toinen käsikäyttöinen vempele on italialainen perunapesin. Ensimmäisen pesimeni olen ostanut juhannusaattona Stockmannilta 1996, eli 20 vuotta sitten. Nyt se on tummunut ja veivikin yskähtelee, mutta käytössä uusien perunoiden pesimenä on ollut edelleen. Nytpä sattui taas Kontista silmiini juuri samanlainen -käyttämätön- perunapesuri, ja otettavahan se oli, 4€, Stokalla hilkkua vaille 50 €.


Käsityösivustoilla on ollut näytillä kauniita kirjoneuleita ja minunkin alkoi tehdä mieli kirjoneulesukkia ja -lapasia tekemään.  Lankamaailmassa oli mieleiseni Maija viisi kerää kympillä tarjouksessa ja nyt satsasin minäkin ja ostin eri värejä 15 kerää. Sukkalankoja kun ei laatikossani ollutkaan.

4 kommenttia:

 1. Hyviä ja hyödyllisiä kirpputorilöytöjä olet tehnyt. Kontti on hyvä kirpparipaikka. - Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 2. Tarkoititko tosiaan, että lapsia tekemään? Haluan uskoa, että lapasia, mutta eihän sinusta huimasta tiedä. Nyt tulee alemmuuskompleksi, kun kaikki neulovat. Ei vaan, kyllä sitä taas minäkin, kun saan pään auki. Nyt ei ole enää ihan pakko, joskus on ollut. Minuutti-Mikko ja perunapesuri ovat minulle uusia tuttavuuksia. Hyviä löytöjä tuo pesuri + yöpöydät. Kontti tekee myynnin tuotoilla humanitaarista työtä, siksi haen sieltä esim kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän on niin, että maailmalta on kuulunut, että ikäihmisetkin voivat sitä lapsentekoa harrastaa...Taidan kuitenkin muokata juttuani, ettei mulle aleta vauvanvaatenyssyköitä kantamaan...

   Poista