torstai 13. lokakuuta 2016

KYLÄNRAITILLA JA PENTUKUULUMISIA

Nyt on tullut se aika, että Jymylle opetetaan hihnakävelyllä kotitienvarsien postinlukua ja ojanpohjien aarteita.
Ensin pitää  käydä kunnollinen tuumaustauko, kannattaako reissuun lähteä. Jymy ei tee mitään päätäpahkaa, vaan toimet ensin mietitään ja sitten vasta toimitaan.


                   "Ihan kuin olis kultarahoja tienpenkat täynnä, kivat rapinat ainakin kuuluu."


"Tieltä kuului mörinää ja käytiin sitä katsomassa, traktori se siellä mylvi ja käänteli juoksupeltoni kelvottomaksi. Ei tuolla nyt voi temmeltää."


Kotitien päästä kääntyy tie vasemmalle, 20 kilometriä kun kävelee, hölkkää tai pyöräilee, pääsee kävelytietä pitkin Tampereelle asti.


Toiselta suunnalta kilometrin päästä löytyy kyläkauppa ja kauppapuutarha ja  kylän toinen veneranta.


"Mut houkuteltiin ennen päiväruokaa lenkille katselemaan maantietä ja autoliikennettä."
"Hiljainen on kylätie, ei edes Emännälle tuttua pulla-autoa näy, joku rouva kuitenkin siellä kävelee."
"Tämä on se tienhaara, johon Hymy toukokuussa 2015 kuulemma viimeisen kerran käveli. Nyt minä, Jymy, olen tässä ensimmäistä kertaa. Tästä se alkaa minunkin maailmani."

"Emäntä ei minua vielä pitemmälle vie, olen kuulemma liian heiveröinen, heiveröinen muka. Olen tänään 11 viikkoa nuori ja painan 13 kiloa, ei mua voi heiveröiseksi tituleerata. Mun tassujakin kaikki ihailee kun ne on niin topakat."


" Kotitiellä ei ollut liikennettä isoa tietä enempää. Meidän pihaan käännytään tuolta mäen vierestä. Jaksoin juosta kipittää melkein koko matkan. Omalta postilaatikolta osasinkin omaan pihaan kääntyä."

Jymyllä oli tältä tutustumismatkalta kova kiire syömään ja päiväunille. Päiväunet Jymy veteli lelulaatikkonsa vieressä, kolme tuntia...


Jymy on ottanut öiseksi nukkumapaikakseen lasiterassin, Hymyn ja Berryn tapaan. Talveksi sinne laitetaan kunnon nukkumatila, sellainen, ettei pakkanen pääse hätyyttelemään.

Eilen oli taas pentuleikkikoulun oppitunti. Harjoiteltiin seuraamista ja kannustettiin leikkiin. Ohjeena on, että pidetään koirat hihnoissa, mutta Jymy seurasi hienosti perässä ilman hihnaa, eikä kiinnittänyt mitään huomiota toisiin pentuihin. Naruleikki ei Jymyä pitkään kiinnostanut, kotonakin leikkihetket ovat lyhyitä.
Vartin pituinen välitunti oli taas täyttä riemua. Ja Jymy aloitti SEN, tiedättehän mitä poikakoirat harrastavat...


Automatkat Jymy tekee omassa häkissä, äänettömästi. Kotonakaan ei montaa haukkua ole kuulunut.

Joku tuttava kyseli kuinka ollaan pärjätty Jymyn kanssa, vieläkö on tapetit seinissä ja soffissa toppaukset tallella. On toki.
Me aikuiset olemme olleet hiukan huolettomia: yksi hiiren johto on purtu poikki, epäilyn kohde on Jymy.
Läppärini olin piilottanut ison sohvatyynyn alle. Sieltä  oli kuitenkin pilkistänyt jotakin kiehtovaa: läppärin johto! Virtajohdon löysin kahtena osana, uuden johdon sai Powerilta viidelläkympillä... Kukakohan oli asialla?


Kaukosäätimet -ja niitä on ihan riittävästi eri huoneissa- on vielä muistettu nostaa korkeuksiin. Puhelimista muistutan vierailijoitakin.

Puhtaita -jos käytettyjäkin (Jymy)- mattoja on vaihteleva valikoima narulla tai odottamassa  pesua.
Valittamatta niitä lirilammikoita muutamia kertoja päivässä kuivailemme.

Nyt on odottamassa tämä vaihe:Työpöydät tulevat pysymään siisteinä -ainakin toistaiseksi. Hymyttömänä aikana alettiin näköjään vähän lepsuilemaan tuon pöytäjärjestyksen kanssa.

Omassa pihapiirissä riittää silmäiltävää muutakin kuin Jymyn touhut. Punakanelissa on vielä omenia jäljellä ja iso tilhiparvi on vieraillut siinä päivittäin. Näistä en tiedä ovatko tilhiä, niitä oli ainakin takapihan pihlajissa.


9 kommenttia:

 1. Ihana. Tarkkana täytyy olla pennun kanssa, ettei tavarat lähde...=).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiín. Nyt Jymy loikkasee monta kertaa kurkkimaan pöydille, pitkä poika kun on. Luulen, että pöytä saa olla liinatta jonkun aikaa ja työpöydät on raivattava sisustuslehti-siisteiksi. Ohi on huoleton huusholli... Kuinkas teillä Mindin kanssa?

   Poista
  2. Huh...onneksi on "kohtalotovereita". Kyllä Mindi kerkiää niin jokapaikkaan...äskenkin oli dvd:t lattialla.

   Poista
 2. Jymy vaikuttaa älykkäältä ja rauhalliselta leikki-ikäiseltä, joka on hellästi kontaktissa leikkikavereiden kanssa. En tiedä, onko sinulla sama, kuin minulla. Jaksaisin seurata eläinten touhuja, vaikka päivät pääksytysten. Hyvää viikonloppua teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, on vahvistunut tuo rakastamisen tunne! Tämä Jymy vaikuttaa erittäin tasapainoiselta pennulta, kiitos syntymäkotikasvatuksen, sieltähän se lähtee. Mikä se sun blogi oli, en löydä sitä?

   Poista
  2. Kiitos "sisko". Blogspot.fi / Mummon päivitykset

   Poista
  3. Minä se varsinainen höperö olen, kun en oman blogini osoitetta tiedä. Koetan uudelleen: Blogit.fi / Mummon päivitykset. Anteeksi sekoilu.

   Poista
 3. Suloinen koiranpentu. Mahtava tilhiparvi. Niin meilläkin kävi syömässä koristeomenat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin noita tilhiparvia on meidän pihassa näkynyt, tuntuu, että muutkin linnut ovat lisääntyneet isoina parvina. Hyvä niin.

   Poista