lauantai 10. maaliskuuta 2018

EMÄNNÄLLÄNI ON KARVAMATOJA

"Ootte kai katsonu PUTOUSTA? Me ollaan Emäntäni kanssa katsottu sitä muutaman hetken verran, sillon kun on ehditty. Mitä miältä ootte siitä Tanhupallosta? Se on mun miälestä ihan kuin Emäntä vähän piänempänä. Tai nuarempana. Yhtä piäni Se on viäläkin. Siis mun Emäntä.""Toivottavasti Tanhupallokin saa karvamatonsa pysyyn elossa aikuisikään asti. Mun Emännällä  on karvamatoja, aika monta. Monenvärisiä; on harmaata ja on kimaltavaa ja on kiinalaista lajitoverin karvaa ja linnun pyrstöhöyhenistä kasattuja ja vaikka mitä.  Muutamaa viätiin lenkille tohon hankien päälle."
 "Yhdelle näytin enemmänkin meidän takapihan maisemia."
"Yks meinas jäädä oleskeleen sinne vähän pitemmäksi aikaa, mutta aika äkkiä Emäntä sen pelasti oikeelle paikalle. Nimittäin kaulaansa. Siinä Se niitä karvamatojaan kuljettaa ihmisten ilmoilla. Kai se niistä tossa kylällä tunnetaankin, siitä kun sillä on aina jonkunvärinen karvamato kaulassa.""Me - Isäntä, Emäntä ja mää ollaan nykyään sellasta koulutetumpaa kastia. Viikolla oltiin porukalla tuolla Virroilla Rajaniemessä,  Isäntä ja Emäntä sai tiatoo kuinka puheenjohtajat ja sihteerit tekee töitään. Ainakin meillä Emäntä istu tuntikausia jotakin kirjottamassa ja mulle sanottiin ettei saa häiritä. Seuralaisena saan olla.""Yhtenä päivänä kun olin yksin huoneessani mun aikani kävi vähän pitkäks` ja kun ei ollu muutakaan tekemistä niin askartelin retkikipponi niin piäniks´ muruiks´ kun ikinä sain."
"Isännän kanssa sitten käytiin vähän jäähyllä ja haistelemassa miltä Virroilla lumikasoissa haisee.""Kotiin oli taas kiva tulla ja heti me Emännän kanssa mentiinkin tutkiin mitä meidän takapihalle kuuluu. No siällä oli niin paljon lunta ja outoja kuappia, että taas kerran Emäntä kupsahti selälleen hankeen. En tönässy. Mää ajattelin, että se hangessa makoilu kuuluu meidän yhteisiin leikkeihin ja menin  Emännän päälle nuuhkiin ja vähän lähempää kyseleen (kun Se ei kunnolla kuule) että mikä ny? Ei Se mitään järkevää vastannu, puhisi ja ähisi vaan. Onneks` mulla oli toi pelastusrengas hampaissani ja sitä mää huiskin siinä Emännän naaman päällä, mutta ei Se siitä kiinni ottanu niinkun kaikista muista mikä mun hampaissani on kuten käsineet jne.""Tänään mää olin taas näyttelytreeneissä kun mun pitäis harjotella esiintymistä. Emäntä oli pakannu mun reissurepun ja Isäntä silpunnu mulle tiliä. Mää vaan ajattelin tarkastaa, että kaikki tarpeellinen on pakattu.""Mää oon aika mestari noissa vetoketjujen avaushommissa , löysin heti sen tilipussini täynnä nakkeja ja otinkin förskottia -koko tilin..."

" Hyvin meni taas treenit, maanantaina jatkuu nää hössötykset, mut viedään pesulaan! Mun pitää kuulemma olla viimesenpäälle putsattu ja puunattu ja trimmattu ennen kun mua viedään kehiin parin viikon päästä tonne Tuulokseen. Nää kaikki on kuulemma mun parhaaks´ ennen miehuuskoetta joka on jotakin???

"Me toivotetaan Tanhupallolle onnekasta tulevaisuttaa karvamatojen kasvatusrintamalla. Mää voin niille näyttää meidän takamettää sitten joskus kun ne kasvaa kaulalle sopivaks´"
"Terveisin Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen-Kukkaro. Voikaa hyvin!"

12 kommenttia:

 1. Kiitos Jymy sinun ja isäntäväen kuulumisten kertomisesta. Näitä sinun seikkailuja lukiessa on nauru herkässä. Toivottavasti teidän perheelle ei nouse koulutus päähän. Vain karvamadoistaan emäntäsi tunnetaan? Onnea ensi viikon koitoksiin, Meillä on tullut lunta ja lisää tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kunhan ne opit edes menis niille sinne vanhaan päähän ja pysyis siellä vähän aikaa. Mää -nuarukainen- tietysti opin kaiken mitä mulle opetetaan."

   Poista
 2. Sulla sitä Jymy vauhtia piisaa :)Tanhupallo oli mun suosikki ja kiva, että voitti! Mullakin on tommosia karvamatoja, niinkun sun emännälläkin. Mukavaa sunnuntaita Jymy, ja perheelle kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Onneksi nuo ihmisten karvamadot on muotia, pysyy niskat lämpiminä. Meillä on viikonlopputeinejä nukkumassa tuolla peräkamarissa, vahdin niitä oven takana."

   Poista
 3. Ihana Jymy♥ Sinulle kyllä sitten sattuu ja tapahtuu...niinkuin sille isäntäväellekin siinä samalla:) Nuo karvamadot on kyllä aika hauskoja, ne onkin nyt suuressa huudossa! Mukavaa talvipäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Mää oon eilisistä reeneistä viäläkin ihan poikki, makailen tässä aikani kuluks´. Mun lempihommaa olis noitten karvamatojen kuskaaminen ulkona jos Emäntä antas luvan."

   Poista
 4. Ettet nyt vaan olis väärinymmärretty tapaus. Teit varmaan retkikiposta koottavan mallin. Ne on kauhean käteviä esim. näyttelyhössötyksissä. Minullekin on aina opetettu, että tilipussi on tarkistettava, ettei vaan ole väärin laitettu. Kautta aikojen on tili meinannut mennä jo hyvissä ajoin ennen seuraavaa. Voimia sulle, kyllä ne emäntä ja isäntä vielä rauhottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Mun retkikipon kokoomiseen olis tarvittu tosi iso rulla jesaria. Joo, tilipussi tuli tyhjennettyä kotieteisessä. Sitä on osattava tehdä kannattavaks´ noi treenit. Vähän mulla maha pullotti, mutta ei haitannu."

   Poista
 5. Olet sinä aika veijari. Mistä sä nyt syöt evääsi kun kippo on silppuna ??
  Sano terkkuja emännälle, koita kestää vielä hetken saat haistella pian kevään hajuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Mulla on kotona kristallinen ruokakippo, se on iso ja painava, ei kaadu. Nyt me otetaan retkille tupperi, se kestää."

   Poista
 6. Ihan hykerryttävä hyvän tuulen postaus, kiitos! Tanhupallo karvamatoineen on ihana, Emännälläsi on vaan hieman isompia karvamatoja hangella. Olet reipas poika kun menet näyttelykehiinkin, tsemppiä sulle ja onnenpotku.
  Oli ilo lukea veijaritarinaasi. Peukku sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Moro, olit kuulemma muilla mailla, oliko kivaa? Arvaa jännittääkö mua! Tänään olin oikein koirapesulassa ja trimmaajalla. Kolme tuntia puunattiin ja nyt karva kiiltää."

   Poista