sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

KOHTA ON PIKKUTAKIN AIKA

-totesi tuttu berberimies kylän kaupalla, ja avasi samalla jokakeväisen katkeamattoman keskustelunaiheen.


"Mun tarttee kohta ottaa lyhkösempi takki käyttöön kun noita koirankusia on tiänviärillä hankien päällä berberin helmoihin asti."

Näin se kevätmuoti etenee.

Meilläkin on takapiha melkoisen värittynyt -keltaiseksi.

On siellä silmäniloakin:
 Mikä milloinkin ja kuka kulloinkin on hangilla kuljeskellut?Mustarastas vierailee monta kertaa päivässä blogihuoneeni ikkunan alla.Kesäöinä se laulaa pihakuusen latvassa.


Hyvää alkavaa viikkoa, odotellaan kevään tuloa!16 kommenttia:

 1. Olen kuullut vain tinttien innokkaan laulun, mutta mustarastas, se tuo kevättä rintaan. Pitäisi kai olla ulkona enemmän, että kuulisin sen laulun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilin kuuloani yhtenä päivänä -luulin että se mustarastas jo laulaa, näin aikaisin jo, tai se oli joku muu visertäjä. Tintit tyytyttävät jo ahkerasti.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kuulolla! Minun on tosin laitettava kuulokojeet korviin, että kunnolla kuulen. Kuulonalenema on perimää, enkä yhtään häpeile käyttää kojeita korvissani. Nutturaa ei voi hiuksissa pitää, on tyydyttävä polkkatukkaan.

   Poista
 3. Meillä mustarastaat on jo vähän tapailleet keväisiä säveliä, vähän silleen hyräillen. Vielä ei ole aika täysimittaiselle konsertolle kuusen latvassa. Ääntä voi toki availla varovasti etukäteenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on laulun hapuilu ollut sitä mitä kuvittelinkin jos Sinäkin sen tunnistat! Sepelkyyhkyjäkin asustelee takapihalla, vielä ei ole näkynyt tänä talvena, tulevat myöhemmin pesimään.

   Poista
 4. Mustarastaissa on jotakin super ihanaa ❤ Vai lyhyempi takki. Khih. Ihanaa että kevät on saapunut ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan järkeenkäypä huomio, poistaa keväinen takinhelman pesuongelma:)

   Poista
 5. Mustarastaita on koko talven pörrännyt pihassa, mutta yhtään laulunluritusta niiltä ei vielä ole kuulunut. Se on kyllä yksi kevään hienoimmista äänistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pyörii vain yksi, mutta on niitä nähty pareittainkin.

   Poista
 6. Meillä ei mustarastaita ole näkynyt:) Kevättä jo innolla odotetaan! Aurinkoista alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä katsellaan virtolaisia maisemia Siekkisjärven rannalla. Täällä ei näy minkään sortin tipuja.

   Poista
 7. Meilläkin vieraili eilen mustarastas lintulaudan juurella ☺ Olisipa pian kevät, niin mustarasta alkaisi laulunsa ♫
  aurinkoa tiistaipäivääsi ☺♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pädelle tuossa mainitsinkin, että ollaan pois kotimaisemista, täällä ei linnut vielä livertele. Jymykin on täällä ihmettelemässä uusia paikkoja. Opiskelupäivä, kaunista säätä ihaillaan ikkunan takaa.

   Poista
 8. Täällä ei mustarastaita ole näkynyt. Viime kesänä kuulin sellaisen ensimmäistä kertaa laulavan pihallamme. Toivottavasti ei jäänyt viimeiseksi kerraksi. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustarastas on kuin joku satulintu, sitä ja sen laulua ei saa pois mielestään. Mustarastas ei tee pihapiirissä tuhojaan sukulaisensa räkättirastaan tavoin. Odotellaan kevättä ja linnunlauluja!

   Poista