lauantai 24. maaliskuuta 2018

JYMYN DEBYYTTI JA MUUTA TARINAA

" Moro, mää  en oo nyt kotona, oon jossakin Tuuloksessa erityistehtävää suorittamassa. 
Salla ja Mimmi haki mut Kolmenkulmalta jo ennen seittemää. Mää olin niin innoissani lähteen naisten mukaan, ettei Isäntä melkein pystyny mua pidättelemään.Oon nimittäin näyttämässä komeuttani sankalle joukolle lajitovereitani. Meitä bernejä on täällä niin paljon, etten laskemaan ehdi.
Aamulla mut herätettiin jo viideltä . Vähän sitä ihmettelin kun unisena pannaan maantien reunoja haisteleen. 

Emäntäkin oli ihan kummallinen kun se melkein syötti mua.


"Sun pitää syödä nyt, ei ole läheskään niin nälkä kun välillä syö.

Niin mulle sanottiin ja tyrkytettiin nappulakippoa kuonon eteen. Ei oo viimeaikoina oikein ruoka maistunut kun noi tyttöhaaveet on käyny sekottamassa mun pään. Tyynyistäkin on melkein kaikki nurkat lähteny mun mukaan, on tää niin haastavaa tää tunnekuohu kun ei oikein tiedä miten pitäis olla. Mää oon salaa viäny tota tanhuryhmääni olohuoneen sohvalle lammaslaitumelle. Meillä on sellanen Emännältä salainen tapaaminen tossa nurkassa. Kumma juttu , aina Se meidät saa kiinni itse teosta. Siinä saa kyytiä niin tanhuryhmä, leppoisat lampaat ja mää. Mulle heristetään sormee kuononi edessä ja suhistaan "EISAAottaaeisaottaa." Pitäis muistaa, mutta aina en muista. 


Pöydän päällä oli taas mun reppu ja se tuoksu makkaralle. Lähtökiireissäni ehdin sitä taas vähän pöyhiä ja levitellä reissuvehkeet lattialle. Emäntä ne pakkas uudelleen ja silmäili ettei mitään puutu.
Eväitä oli reilusti. Onneks`, ainakin tilipussi tuli mukaan.


Eilen olin toisen kerran kylpylässä ja trimmattavana entisessä paikassa Star Glamours`issa. Päivin kanssa tulin jo ihan hyvin juttuun, annoin pestä sovussa. Se oli jännää kun mun perskarvat muotoiltiin trendikkäiks` pois junttimaisuudesta. Ny on komee peräpeili!


Emäntää ja Isäntää ei huolittu  sekottamaan meidän- Sallan ja mun- näyttelykuvioita. Ne jätettiin kotiin jännittämään.

Mun luokkani oli Nuoret, sitähän jo olenkin, ja sain numeroks´ 25, velipoika oli 26. Me kumpikin saatiin ERIt, erinomaiset. Meidän luokassa oli 16 nuorukaista ja mää sijotuin neljänneks`. Aika hyvin vaikka itte sanonkin. Tää näyttely oli mun ihan ensimmäinen. Parissa MatchShowssa olen käynyt sähläämässä  nuorempana.
Meidän Sulo-iskäkin oli samassa näyttelyssä ja oli isäporukan paras. Kyllä meitä sisaruksia on onnistanu kun ollaan saatu isäks Sulo, parasta A-luokkaa.
Mää sain erikoismaininnan, arvatkaas mistä! No hännästäni tietysti. Sitä on ihmetelly isäntäväki moneen kertaan kun se on paljon paksumpi kun Emännän yksikään kaulakarvamato. Mun häntäni on oikee puuhka.  Ja nyt sitä ihmetteli tuomarikin.


Mää kannan tuuheeta häntääni aina sellasella ylpeydellä, että se väkisinkin tahtoo nousta kaikelle kansalle nähtäväksi. Ehkä mää opin kantamaan sitä vaatimattomamminkin kunhan oon siihen kunnolla tottunu. Ettei pistä vaikka tuomaria liikaa silmään.
Tuamari oli kirjottanu häntäni lisäks´ että ERITTÄIN HYVÄN TYYPPINEN VANKKARUNKOINEN -JA LUUSTOINEN UROS JOLLA VAHVA UROKSEN PÄÄ.
Kun oon itteäni peilistä nähny, niin kyllä toi maininta taitaa paikkansa pitää. Mää oon tällasta tummempaa mallistoa naamaltani, mutta värejä on kuitenkin sopivasti niin kuin pitää olla.
Tota takapään liikettä mun pitää hioo notkeemmaks´ kai mun on päästettävä joku hieroja mua treenaan. Tai mentävä uimaan.


Me tultiin kotiin vasta illalla ja olin niin puhki reissusta, että piti jäädä pihapolulle huiliin ja haukkaileen tuttua lunta.


Mää olin ollu niin kauan kotoo pois, koko päivän, että en enää muistanu kuinka soffalla istutaan. Käyhän se näinkin.


 Emäntä ja Isäntä oli ollu kummissaan kun ne joutu päivällä  syömään lounaansa kun mää en ollu kuononi kanssa kärkkymässä hiukopalaa. Korjataan se heti huomenna.

Täällä sammutetaan kohta valot!

Hyvää Palmusunnuntaita!

t. Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen-Kukkaro (os Maraoussia Valente), väsynyt mutta onnellinen berni

10 kommenttia:

 1. On ihmeen hyvä kotiin tulla taas, eikös vain olekin? Onnea hyvästä sijoituksesta ja erityismaininnoista. Kukas se Jymyn hännän nostaa, ellei Jymy itse. Olipa kiva lukea taas kuulumiasi.
  Olin eilen lapsenlapsen 10-v synttäreillä ja hänen kultainennoutaja Velmu istui juuri samalla tavalla sohvalla.
  Hyvää palmusunnuntaita sinulle ja isäntäväellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin oli ihmeen hyvä tunne kun sai iltatähti Jymyn taas kotiin! Koirat osaa ottaa rennosti soffallakin! Ensimmäiset virpojat kävivät jo! Hyvää Palmusunnuntaita!

   Poista
 2. Onnea Jymy sinulle, komea koira oletkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Ulkoisen komeuden lisäksi Jymyllä on hyvänlainen ja lempeä luonne. Se on tärkeä asia isolle koiralle.

   Poista
 3. Onnea hyvästä suorituksesta, komea poika on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jymyn sisarukset ovat saaneet samanlaisen, komean perimän.

   Poista
 4. Onnea hurjasti Jymy sinulle ja kotiväelle! Häntä on kyllä komea:) Mukavaa palmusunnuntaita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kiitos! Tolla mun hännälläni on joskus sellanen voima, että Emännän kukkamaljakotkin saa kyytiä jos ovat pöydällä."

   Poista
 5. Voi Jymy ku sie oot ihana <3 Paijauksia ja rapsuja <3 Ja paljon onnea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Nyt se vasta alko, se näyttelypyöritys, mulla olis menoa vaikka minne, mutta isäntäväki ei jokapaikkaan kerkiä."

   Poista