lauantai 3. maaliskuuta 2018

OPPIA IKÄ KAIKKI

"Mää oon nyt joutunu aikamoiseen pyöritykseen kun mut ihan äkkikatsomalla todettiin terveeksi ja kylän komeimmaksi. Tai no, mää oon kyllä meidän kylällä ainoo berni, mutta eikai sen väliä. Komee mikä komee!"


"Toissa viikolla käytiin tapaamassa yhtä velipoikaa ja mun syntymäkodin Emäntää tuolla Pirkanhovissa. Mua juoksutettiin pitkin pihaa ja tehtiin taas vilminpätkiä. Ensin mua juaksutti eräs kokeneempi berninomistaja. Emäntäkin kokeili juaksuttaa mua niinkun näyttelyissä tehdään, mutta sillä oli päällään turkki, toppahousut ja kuamat, muutaman kiäpin Emäntä jakso juasta ja sitten Se olikin ihan läkähdyksissä ja meinas pökertyä kun sai liikaa happea. Määkin tossa vähän huilailen, oli se niin rankkaa pitkästä aikaa oikeen ravata ympyrässä."


"Mää sain määräyksen mennä isompaan näyttelyyn esitteleen itteäni, jos vaikka tossa joskus sulhasmiäheksi ja pentulaumojen isäksi pääsisin. Ei kuulemma pääse ilman niitä ruusukkeita mitä näyttelyissä jaetaan. Niitä pitää olla kai aika monta näyttää niille morsmaikuille, se jolla on eniten tai ainakin parhaan värisiä pääsee sitten sulhaseks. Siihen pyritään. Tällä puheella. Tuuloksessa tavataan!"

"Tänään aamulla mää olin ihan kaikessa rauhassa pitkälläni tossa olohuoneen lattialla kun Emäntä näytti pakkaavan mun reissureppua ja sano mulle : kohta lähdetään autolla, mennään sun näyttelytreeneihin! Mää pomppasin äkkiä pystyyn ja säntäsin ovelle odottaan. Hyppelin siinä ylösalas monta kertaa ja taisin vähän iloitkujakin päästellä. Autolla ajelu on musta niin kivaa."


"Lempäälään mentiin."


 "Meitä odotteli treenikaveri Salla joka mua sitten juaksutti oppien mukaan."
" Hyvin tää ensimmäinen kerta Sallan miälestä meillä sujui. Emäntä ja Isäntä ei sitä ollu kattelemassa, ne käskettiin ulos. Kurssin loppupuolella näin kun Emäntä kurkkas seinäntakaa, ja mää jähmetyin paikalleni kun ei Se heti tullu mun luokse. Onneksi tunnistin oman väkeni.
Seuraavana lauantaina jatketaan harjottelua."

"Kotimatkakin oli aika miälenkiintoinen; pääsin ensimmäitä kertaa autopesulaan. En puhunu koko aikana mitään, kattelin vaan ihmeissäni. Oli aika jännää."
"Ens´viikolla me ollaan taas menossa, mennään Virroille Rajaniemeen, Isäntä ja Emäntä menee kokeileen oppiiko ne enää mitään uutta noista yhdistysasioista." 

"Me ollaan muuten Emännän kanssa harjoteltu tanssimista. Emäntä pyörähtelee ja veivaa jalkojaan ja käsiään ja mun pitäis pyöriä siinä mukana. Emäntä kuvitteli, että me olis esitetty joku tanssikappale siellä lomapaikassa. Taidetaan harjoitella vielä vähän pitempään. Joku sävelmäkin pitäis siihen taustalle löytää. Olisko ehdotuksia?"

Terveisin Jymy- Jami Myttynen -Kukkaro, 
Hyvää viikonloppua Teille ystäväiseni!

(Emäntä valittelee sumeita kuvia, autopesulassa ei parempia saa vaikka malli olis kuinka komee.)

10 kommenttia:

 1. Onnea missikilpailuihin. Muhkean kokoinen Jymy-köriläs olet! Meillä on tismalleen samoilla väreillä varustettu neitokoira, mutta paljon keveämpää aussipaimenrotua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jymy on reilun kokoinen, painaa 53 kiloa, painonpudotusta toivottiin! Aussi on mukava rotu, sellainen vikkelä paimen, berni on kömpelömpi, mutta osaa sekin paimentaa, kokemusta on; ensimmäinen bernini paimensi naapurin ison hevoslauman luokseni kun kutsuin koiraani (oli livahtanut omille teilleen)

   Poista
 2. Hyvä Jymy ❤ Olet kyllä mahtava persoona ja todellakin komistus ❤ Kerro emännälle terveisiä myös ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kiitosta vaan, en tiänny olevani komee ennenkun toiset kerto! Emäntä kuittaa terveiset!"

   Poista
 3. Onnea kilpailuihin! Meillä Mikki on hengessä mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minua jännittää aivan hirveästi, onneksi on osaava handleri kehässä.

   Poista
 4. Olet oppivainen nuorukainen, kun jo eka kerralla sujui hyvin. Onnea sinne kilpailuun. Täytyyhän noin komean miehen jälkikasvua saada. Olet vielä rohkeakin, kun uskalsit autopesulaan mennä. Niitä tanssiharjoituksia olisi ollut kiva olla katsomassa. Miten olisi ; "Oi katsohan vaari tuota hauvaa ..... "?
  Hyvää sunnuntaita ja tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "No se olis kyllä hyvä biisi, kiitos ehdotuksesta, vaikka en kyllä mikään hauva ole! Viettäkää tekin kiva sunnuntai!"

   Poista
 5. IHANA KOIRA, JYMY!!! <3<3<3

  Mä selkeesti tartten ittelleni koiran...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meille tämä kolmas berni on ollut oikea parantaja: isännältä on lonkka- ja polvivaivat hävinneet ja mun fibrokin on tainnu kadota teille tuntemattomille. Kissat on ihan kivoja, meilläkin on ollut niitä monta ja monenvärisiä. Hyvää alkavaa viikkoa, kaikesta huolimatta;)

   Poista