keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

"Maaliskuu maata näyttää..." ja asuntohaaveita


Sanovat nuo vanhat viisaat, että maaliskuu maata näyttää, vielä on aikaa!
Kotimaisema.


Lapiomiehellä on ollut askaretta.


Kaksi kevättä sitten haaveilin muutosta uuteen kerrostaloon, helpompiin olosuhteisiin. Puoliso -herra Kukkaro jarrutteli muuttoaikeitani monilla syillä.
"Sittenkunmääenenääjaksatehraälumitöitäniin sittenvoiraanmuuttaa."
Muuttoaikeitten  perumisen jälkeen tuli Jymy-Jami henkiseksi ja fyysiseksi terapeutiksi, eikä muuttoaikeita enää ole.
 Metriset hangetkaan eivät työnnä meitä enää kylille asumaan. Toistaiseksi.

Eilen sain puhelinsoiton rakennusfirmalta kun pari vuotta sitten osoitin kiinnostusta rakennettavista taloista. Talot tulevat paikalle johon puoliso- herra Kukkarokin osoitti kiinnostusta enemmän kuin perumaamme taloon. Talot rakennetaan Tampereella Lielahteen monipuolisen kauppakeskuksen viereen, melkein tulevan ratikkalinjan varrelle.
Katselin rakennnuttajan sivuilta asuntoja, niitä olikin suunniteltu niin, ettei pienehköissä kaksioissa, (alle 50 neliötä) ollut omaa saunaa. Kun rakennuttaja teki kyselyä, meidänkin mielipide oli, ettei pieniin asuntoihin tarvitse omaa saunaa laittaa.
Asunnot tulevat olemaan omistusasuntoja ja jossakin vaiheessa kompleksiin rakennetaan vuokratalo.
Omistusasunto ei enää ole meidänikäisten tavoite, hinnatkin ovat kivunneet ulottumattomiin. Nelikymppisen omakotitalon hinnalla ei upouutta asuntoa (sopivaa) palvelujen vierestä saa.
Itselläni ei olisi korkea kynnys muuttaa uuteen kotiin jos sopiva koti löytyisi vaatimuksilleni.
Niitä ovat: -ikkunat niin alhaalla, että maisema on silmän tasolla, kodin neliöitä alle 70, lasitettu iso parveke, kaikki palvelut vieressä, hyvät kulkuyhteydet jne.
Vanha Rouva -äitini- nämä seikat upotti mieleeni. Kun liikkuminen vähenee, on tärkeää, että ikkunan takaa näkee maailman menoa eikä pelkkää toisen talon seinää.

No, jätän nuo muuttohaaveet taas vähäksi aikaa.
Monissa paikoissa  on kuoppia kaivettu uusille taloille, niin meidänkin kaupungissa, asuntopulaa ei ole näkyvissä. Kyllä se koti löytyy kun sen aika on.


Kuljeskelen täällä kotikuusten alla ja odottelen koska mustarastas alkaa konsertoimaan.

Sitä ennen vahdin, ettei koirani Jymy-Jami huku lumeen.

Nauttikaa näistä hangista!

10 kommenttia:

 1. Palvelujen läheisyys on kyllä ehdottoman tärkeä vanhuuden asuntoa valitessa. Omia vanhempiani jeesatessa olen moneen kertaan kiittänyt sitä, että he muuttivat palvelujen äärelle. Pystyvät edes osan asioista hoitamaan itse, kun muutenkin ovat jo niin paljon toisten avun varassa.
  Onpa teillä paljon lunta. Meillä satoi pari päivää vettä ja se laski hangen pintaa reilusti. Vaan taas mennään pakkasen puolelle.
  Älähän hukkaa Jymyä. On niin "pikkuinen" koira, että helposti uppoaa hankeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lunta "enemmän kun tarpeeksi" kuten telkkarin mies aina sanoo. Lumi on niin pehmeää, että kun sinne kellahtaa kumoon (Jymyn avustamana) ei sieltä tahdo päästä ylös. Tulevaisuuden (lähi-)asuminen on pidettävä myönteisenä ajatuksena takaraivolla, ettei synny pakokauhua kun se tapahtuu.

   Poista
 2. Jossain vaiheessa se asunnon vaihto varmaan tulee eteen, ennemmin tai myöhemmin, silloin sitä haluaa kyllä lähelle palveluja. Elmo-koiran aikana nyt ei kuitenkaan, kun se on kova haukkumaan ja on tottunut olemaan ulkona vapaanakin. Ei sopisi kerrostaloon. Tosin Elmokin on jo 10 v.Jopas Jymyn jalat on hukkunut lumeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka Jymy on iso, on se sopeutuvainen kerrostaloonkin. Yritän pitää tuota asunnonvaihtoasiaa myönteisenä asiana sitten kun se tapahtuu. Ennakoin sitä vähentämällä tavaraa ja olen hankkimatta mitään uutta. Täällä blogissakin meidän varttuneemman väen kannattaa kannustaa toisiamme asuntoasioissa, on se niin iso asia jokaiselle.

   Poista
 3. Joskus mietin samoja asioita. Muutto on edessä, mutta ei vielä. Hyvä on kuitenkin suunnitella. Mustarastasta odotellaan täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustarastaat ovat nyt meillä löytäneet toisensa, niitä on jo kaksittain. Ovat nekin näköjään paikkapysyväisiä ilman muuttohaluja. Sitten muutetaan kun sen aika on.

   Poista
 4. On hanget korkeat nietokset, teilläkin ;) tuo kodin vaihto on tulevaisuuden uhka ja mahdollisuus. Sinun kriteerisi uudelle asunnolle sopisivat minullekin. Meillä on tämä sama "vanhojen talojen ongelma". Kuka haluaa ostaa haja-asutusalueelta vanhan talon käyvällä hinnalla? Meillä hyväkuntoinen kyläkoulu isolla tontilla myytiin 15. 000 eurolla. Se tavallaan määrittelee myös muiden kylämme talojen hintaa. No, mitäpä näitä etukäteen murehtimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asunnonvaihdon laittoi taas mieleen puhelinsoitto rakennusfirmasta, tällä kertaa se ei ollut oma haave/toive/tarve. Ei murehdita, nautitaan kodeistamme haja-asutusalueella puhtaan luonnon äärellä.

   Poista
 5. Hyvä on valmiiksi jo suunnitella vaikka ei ajankohtaista olisikaan, millaiseen kotiin haluaisi joskus sitten vanhempana muuttaa. Nuo sinun ajatukset kuulosti kyllä hyviltä, tuollaiset lasitetut parvekkeet on kyllä tosi kivoja! Mukavaa alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksiaan on jäsenneltävä tulevaisuuteen, vaikka ihan tätä päivää eläisi. Harmi, kun ne lasitetut parvekkeet on tehty alaosistaan läpinäkymättömiksi, yläkerroksista ei näe maan tasalle, pelkkä taivaan katselu ei ainakaan minulle riitä.

   Poista