torstai 14. heinäkuuta 2016

NEUROOSIA JA NEULOOSIA

Omaan valitettavan ominaisuuden sukkia kutoessani: nimittäin en siedä epämääräisiä raidoituksia kutimissani.
Tässä taannoin ostin Lankamaailmasta Arno ja Carlos pätkävärjättyjä sukkalankoja. Aloitin kaikki varpaasta varteen ja omilta keriltä. Lopputulos oli symmetrinen ja minua sittenkin miellyttävä vaikka aiemmin en ole näihin pätkävärjättyihin innostunut.
Siniset Arno ja Carlos-sukat sai ystävätär mökkisukikseen ja 70-vuotislahjaksi. Punasävyiset on ohuempaa lankaa ja ne pelastin omiksi kylmänyönsukikseni. Tarvetta on ollut. Lyhytvartiset ovat saapasukkina mainiot.


Viikko sitten teimme pikamatkan Joensuuhun, vietiin pojanpoika pakkaamaan tavaroitaan muuttoaan varten.
Joensuussa satoi niin rankasti, ettei autonikkunoista nähnyt enää missä tie kulki.
Matkakutomiseksi hain taas  Lankamaailmasta kaksi Regian ohuehkoa pätkävärjättyä lankaa- sinisävyistä, vaikka en sinisen ystävä ole. Sain kudottua yhden sukan ja aloittelin toista, mutta en saanut raitoja millään kohdalleen. Jouduin hakemaan kolmannen kerän, ja taaskaan ei raitojen kohdistuminen meinannut onnistua.  Vähän piti soveltaa ja toiseen pariin tuli yksi erilainen kuviopari.


Lanka on miellyttävä kutoa, aika hintaviksi sukat kuitenkin tulevat, parin hinnaksi tuli 7,5 €.

Lankalaatikossa on monta keränloppua valkoisia lankoja, kaikki erisävyisiä. Nyt ne päivänvalossa erottelin ja kudon kaikki mustavalkoisiksi. Saan pikkukerät pois kulkemasta.

Sukkien kutominen ei inspiroi, jos kopassa on epämääräisen värisiä nyttyröitä eikä värit sovi toisiinsa.
Pois ne on kuitenkin saatava. Oli tulos mikä tahansa. Kyllä ne johonkin kelpaavat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti